Υπό ύφεση η φωτιά στο Μαρτίνο στη Φθιώτιδα - Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας

ΜΑΡΤΙΝΟ
Ενημερώθηκε: 19/06/20 - 22:57

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή του Μαρτίου στη Φθιώτιδα.Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Άνοιξε και πάλι η εθνική οδός, και η συγκοινωνία εκτελείται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Μάλιστα, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν συμβάλει ώστε οι φλόγες να περάσουν την Εθνική Οδό, η οποία παραμένει κλειστή.

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα, δεξιά και αριστερά από την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών, παρά τις τεράστιες προσπάθειες από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου παραμένει κλειστή και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και οδηγούν τις φλόγες πολύ κοντά στο εθνικό δίκτυο .

Ήδη στην περιοχή επιχειρούν 64 συνολικά πυροσβέστες με 17 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων ενώ 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με υδροφόρες αλλά και μηχανήματα έργων που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς και το δήμο Λοκρών .

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές κυρίως μέσα από το Μαρτίνο για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, 'Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ