Υπουργείο Παιδείας: Σφράγισαν με λαμαρίνες την είσοδο (ΦΩΤΟ)

Υπουργείο Παιδείας: Σφράγισαν με λαμαρίνες την είσοδο (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 04/12/17 - 14:17

Υπουργείο Παιδείας: Οι υπεύθυνοι σφράγισαν με λαμαρίνες την είσοδο και πλέον το υπουργείο Παιδείας μοιάζει με οχυρωμένο φρούριο ώστε να είναι αδύνατη η είσοδος στους διαδηλωτές.

Οι υπεύθυνοι πρόσθεσαν ειδικές λαμαρίνες στην είσοδο του υπουργείου κάτι που ανακάλυψαν σήμερα οι μαθητές-διαδηλωτές που έφθασαν έξω από το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες κάνουν μαθηματα και να διεκδικήσουν περισσότερους πόρους για την Εκπαίδευση.

Οι μαθητές διαδήλωσαν σήμερα έξω απο το υπουργείο Παιδείας με αίτημα να μην καταργηθεί καμμία ειδικότητα στα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ απαιτούν η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία τους κανονικά.

Λίγο αργότερα σημειώθηκαν επεισόδια όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο πάρκονγκ του υπουργείου με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικλύσει τον χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Έρχεται σοκ για εκπαιδευτικούς και μαθητές με νέες αλλαγές

Στην ανακοίνωση τους οι μαθητές, ζητούν δημόσια δωρεάν παιδεία στην πράξη, όπως επισημαίνουν. Τονίζουν ότι «παρά τις αναφορές του υπουργείου ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις» ενώ προσθέτουν ότι «και τα σχολεία και οι μαθητές έχουν ανάγκη από πράγματα που ακόμα το υπουργείο δεν μπορεί να προσφέρει».

c

Πηγή φωτογραφιών: iefimerida