Χαλβάς από στραγάλια: Μια συνταγή από την σύζυγο του Ερντογάν

 
Χαλβάς από στραγάλια

Ενημερώθηκε: 15/03/22 - 22:03

Χαλβάς από στραγάλια! Μια ξεχωριστή συνταγή από την σύζυγο του Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ. Το γλυκό προσφέρθηκε στο γεύμα, που είχαν ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, στην Κωνσταντινούπολη και όπως έγινε γνωστό κατέκτησε γαστρονομικά την ελληνική αποστολή!

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι ότι το σιρόπι περιέχει και τζίντζερ!

Μάλιστα, όπως μάθαμε, η συνταγή του χαλβά από στραγάλια περιέχεται στο βιβλίο της Πρώτης Κυρίας της Τουρκίας, που έχει τίτλο «Τουρκική κουζίνα με συνταγές εκατονταετίας».

Πως θα φτιάξετε τον χαλβά από στραγάλια

- Ζεστάνετε 250 γραμμάρια βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

- Καβουρδίζουμε 250 γραμμάρια αλεύρι κίτρινου ρεβιθιού σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.

- Βάλτε 300 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη και 500 γραμμάρια νερό σε ξεχωριστή κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

- Όσο είναι ζεστά και τα δύο, προσθέτουμε στο καβουρδισμένο υλικό και ανακατεύουμε συνεχώς. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

- Για το παγωτό ανακατεύουμε 840 γραμμάρια βουβαλίσιο γάλα με 2 κουταλάκια του γλυκού σαλέπι σε σκόνη όσο είναι κρύο, ανακατεύοντας καλά.

- Ανακατεύουμε συνεχώς και περιμένουμε να βράσει.

- Αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 200 γραμμάρια ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

- Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε σε μια σπιτική παγωτομηχανή. Όταν φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, το φυλάμε στην κατάψυξη. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το κρεμώδες παγωτό που μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο.