Παστίτσιο με μανιτάρια και μελιτζάνες

 
Παστίτσιο με μανιτάρια και μελιτζάνες

Ενημερώθηκε: 22/02/19 - 21:35

Ένα διαφορετικό παστίτσιο, με μανιτάρια και μελιτζάνες, σας προτείνουμε να μαγειρέψετε.

Υλικά

 

Για τη γέμιση

- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο

- 1 μελιτζάνα μέτρια

- 1 ντομάτα ζουμερή

- 1/2 πιπεριά πράσινη

- 1 κρεμμύδι μέτριο

- 4 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

- αλάτι

- πιπέρι

- λάδι

- κανέλα

- 2 σπυράκια γαρύφαλλο

- λίγη ρίγανη

- λίγο δυόσμο ξερό

- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

 

Για την μπεσαμέλ

- 750 ml γάλα light

- 2 αυγά χτυπημένα

- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

- 2 κουταλιές της σούπας λάδι

- 3 κουταλιές της σούπας regato light

- αλάτι

- πιπέρι

- μοσχοκάρυδο

- 200 γρ. φέτα τριμμένη

Επιπλέον τα μακαρόνια της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ή στο μπλέντερ, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα όλα μαζί με λίγο λάδι να σοταριστούν καλά. Προσθέτουμε το κρασί.

Περνάμε τη ντομάτα από το μπλέντερ και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το σκόρδο (το αφαιρούμε στο τέλος), το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ρίγανη και το δυόσμο και λίγο νεράκι.

Αφήνουμε 15'-20' να ετοιμαστεί η σάλτσα σε μέτρια φωτιά στην αρχή.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με τη φέτα. Επειτα τα αδειάζουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε το παστίτσιο (π.χ. σε ένα μέτριο πυρέξ).

Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουερ κοσκινισμένα και το λάδι. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρεγκάτο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Οταν είναι έτοιμος ο κιμάς και έχει τραβήξει τα ζουμάκια του, τον απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Οταν ψηθεί το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη γαστρονομία