Σαρακοστιανή συνταγή: Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας

 
Σαρακοστιανή συνταγή: Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας

Ενημερώθηκε: 28/02/20 - 15:46

Μια σαρακοστιανή συνταγή, τη Ζάκυνθο, με βάση την αγκινάρα, σας παρουσιαζουμε: Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας, μια νηστίσιμη συνταγή, ένα πιάτο που μπορεί να προσφερθεί και ώς κύριο, αλλά και ως ορεκτικό για μεγάλες παρέες.

ΥΛΙΚΑ

- 10 αγκινάρες

- 1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο

- 8 φρυγανιές

- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

- αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Κόβουμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια τους.

- Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (η ώρα που χρειάζονται για το βράσιμο έχει σχέση με το πόσο σφιχτές είναι οι αγκινάρες).

- Όταν βράσουν αφαιρούμε τα φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές (χωρίς τα μαλλιά).

- Κοπανίζουμε τις φρυγανιές.

- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο, τις φρυγανιές και τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε.

- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

- Τηγανίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο σε χαμηλή φωτιά.

ΠΗΓΗ: minervahorio.gr