Συνταγή για τσουρέκια με συνταγή Αργυρώς για τα πιο αφράτα, γεμάτα κόρδες και φουσκωτά τσουρέκια

Συνταγή για τσουρέκια με συνταγή Αργυρώς  για τα πιο αφράτα, γεμάτα κόρδες και φουσκωτά τσουρέκια
Ενημερώθηκε: 22/04/19 - 09:41

Συνταγή για τσουρέκια - Αργυρώ: Πάσχα χωρίς τσουρέκια γίνεται; Δε γίνεται... Για αυτό και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τα πιο αφράτα, γεμάτα κόρδες και φουσκωτά Πασχαλινά τσουρέκια που έχετε φτιάξει.

Φανταστική συνταγή, ας τη δούμε βήμα βήμα. 

Υλικά Συνταγής

Για την ενεργοποίηση της μαγιάς

-- 100 γραμ. μαγιά νωπή

-- 40 γραμ. ζάχαρη

-- 80 γραμ. χλιαρό νερό

Για τη ζύμη

-- 250 γραμ. φρέσκο βούτυρο

-- 300 γραμ. ζάχαρη

-- 3 μεγάλα αβγά

-- 2 κρόκους από μεγάλα αβγά

-- 350 γραμ. φρέσκο γάλα πλήρες

-- 1100 γραμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι

-- 1/2 κ.γλ. αλάτι

-- 3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκονη

-- 2 κοφτά κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο

-- 50 γραμ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο

-- φιλέ αμύγδαλου

Για το διάλυμα αυγού

-- 1 κρόκο

-- 1 κ.σ ζάχαρη

-- 2 κ.σ νερό

Εκτέλεση

Για τα αφράτα Πασχαλινά τσουρέκια, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.

Σε κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας με το σύρμα. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε σε μπόλ τα αυγά με τους κρόκους και το γάλα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο ζεστό βούτυρο. Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς C.

Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε το αλάτι, το αλεύρι, την ενεργοποιημένη μαγιά και το μαχλέπι με τη μαστίχα (τριμμένα σε σκόνη). Προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος της κουζινομηχανής για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να σηκώνεται όλη μαζί και να σχηματίζει κόρδες. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Πρέπει να είναι απαλή, βουτυράτη και να πέφτει. Να μην είναι σφιχτή.

Καλοφάγωτα...