ΔΗΣΥ: Αννίτα Δημητρίου και Δημήτρης Δημητρίου οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΔΗΣΥ

Ενημερώθηκε: 21/02/23 - 17:05

Με τις υποψηφιότητες της Αννίτας Δημητρίου και του Δημήτρη Δημητρίου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη 1 μ.μ. η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, δεδομένου πως υπάρχουν περισσότερες από μια υποψηφιότητες, θα διεξαχθεί Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση στις 11 Μαρτίου 2023, με δικαίωμα ψήφου να έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που είχαν εγγραφεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2022. Συμπληρώνεται πως αμέσως μετά τη λήξη των διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων συνεδρίασε η εφορευτική επιτροπή, η οποία διαπίστωσε πως οι υποψηφιότητες πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το καταστατικό του Κόμματος και ενέκρινε τις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας

Εξάλλου, την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης.

Εξηγώντας τους λόγους της απόσυρσής του, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, στη Λευκωσία, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα στενά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί καθιστούν δύσκολη τη συνέχιση της προσπάθειάς του.

«Το κυριότερο όμως, είναι το γεγονός ότι έχουν διαφοροποιηθεί οι λόγοι που με είχαν ωθήσει να διεκδικήσω. Η αλλαγή είναι δεδομένη, η παράταξή μας γυρίζει σελίδα και αυτό με ικανοποιεί», ανέφερε.

Τέλος , ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους δύο υποψηφίους για την ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος δεν θα επαναδιεκδικήσει τελικά την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, προέβη σε δηλώσεις στα Κεντρικά Γραφεία του ΔΗΣΥ μετά το τέλος της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «για δεκαετίες πολιτεύτηκα με συγκεκριμένες αρχές και αξίες».

«Σήμερα θα περιορίσω τη δήλωση μου με τρεις λέξεις: Αξιοπρέπεια, Ευθύνη και Ενότητα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση ποια ήταν η πιο δύσκολη ημέρα για τον ίδιο, η 5η Φεβρουαρίου ή η σημερινή και αν συμμερίζεται την άποψη ότι τον υπονόμευσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «έχω την αγάπη της Μαρίας μου, την αγάπη του κόσμου και κοιτάζουμε μπροστά και παραμένουμε μαζί».

Απαντώντας σε ερώτηση ποια είναι η επόμενη πολιτική μέρα για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι παραμένει πολιτικά μάχιμος για τον τόπο του και την παράταξη του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ