Η ανάρτηση Δένδια προκάλεσε νέο τουρκικό παραλήρημα - Προσπαθούν να μεταθέσουν την αιτία της έντασης στην Ελλάδα

 
AKAR-HULUSI-TURKEY

Ενημερώθηκε: 30/05/22 - 13:00

Στην προσπάθειά της να μειώσει αντίκτυπο της διεθνοποίησης της προκλητικότητας της και να τη δικαιολογήσει, η Άγκυρα αξιοποιεί κάθε τι διογκώνοντάς το και διαστρεβλώντας το. Πάση θυσία θέλει να δείξει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά.

Ετσι μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι δεν θα ξαναμιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -γιατί έπραξε το αυτονόητο, υπεράσπισε τη χώρα του- οι Τούρκοι τώρα κατηγορούν την Ελλάδα για… επεκτατικές βλέψεις!!!

Αφορμή για τη νέα απρόκλητη επίθεσης κατά της Ελλάδος στάθηκε ένα tweet του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για την 29η Μαΐου του 1453, ημέρα της Άλωσης της Πόλης. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έγραψε στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία».Mάλιστα η ανάρτηση συνοδεύτηκε και από μια φωτογραφία της Αγίας Σοφιάς.

Λίγο αργότερα, μόλις οι Τούρκοι αντιλήφθηκαν το μήνυμα του Έλληνας ΥΠΕΞ προχώρησαν σε μια νέα επίθεση κατά της Ελλάδος, την ώρα που οι προκλήσεις, λόγω και έργω, από την πλευρά της Άγκυρας δεν έχουν τελειωμό. Πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό της υπερπτήσης αεροσκάφους πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα σήμερα.

Αναλυτικότερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε διαδοχικές αναρτήσεις του επιτέθηκε στην Αθήνα, κατηγορώντας την για επεκτατισμό:

«Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη. Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους.

Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη.

Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Προθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ