Και αν …χάσουμε και καμιά βραχονησίδα δεν τρέχει τίποτα!!! - Κάποιοι νιώθουν περισσότερο «πολίτες του κόσμου», παρά Έλληνες

 
simaia

Ενημερώθηκε: 11/09/23 - 11:17

Μία δήλωση του Oμότιμου Kαθηγητή, Χρήστου Ροζάκη, με αφορμή την έναρξη των ελληνοτουρκικών επαφών σε ανώτατο επίπεδο, μας επανάφερε στην πραγματικότητα του τρόπου σκέψης της Ελίτ της Αθήνας για την Κύπρο και για το πρόβλημά της, που θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται -και να είναι- εθνικό για όλο τον Ελληνισμό.

Διότι αν χαθεί η Κύπρος, η κερδισμένη Τουρκία θα στρέψει το βλέμμα της στο Αιγαίο και τη Θράκη… Θα είναι μία εξαιρετική εξέλιξη η ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αλλά ΔΕΝ πρέπει να συμβεί εις βάρος της Κύπρου και των κατοίκων της, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία σκέφτονται ελληνικά.

Εδώ και αρκετά χρόνια, γνωρίζουμε συγκεκριμένους ανθρώπους στην Ελλάδα, που νιώθουν περισσότερο «πολίτες του κόσμου», παρά Έλληνες, επιθυμούν να κλείσουν όπως-όπως το Κυπριακό, να τελειώνει η δήθεν «διαμάχη» -διότι πρόκειται για παράνομες διεκδικήσεις, δεν είναι διαμάχη- μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ας …χάσουμε και καμιά βραχονησίδα, ξεχνώντας ότι ομιλούμε για την ελληνική κυριαρχία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Μητέρας Πατρίδας.

Ο κ. Ροζάκης, που διετέλεσε και υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» της πολύ καλής συναδέλφου, Ευαγγελίας Μπαλτατζή, δεν άφησε κανένα …νέφος στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και οι όμοιοι του, σκέφτονται για τη Μεγαλόνησο.

Ήδη είναι γνωστό τι έχει δηλώσει δημόσια, αλλά αξίζει τον κόπο να τα επαναλάβουμε:

«Η Κύπρος έχει χάσει ευκαιρίες να λύσει το πρόβλημα και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε χιλιάδες χρόνια προτού εμείς, χωρίς την Κύπρο, λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία», είπε χωρίς αιδώ ο εν λόγω κύριος, δείχνοντας την απέχθεια του για το νησί και τους κατοίκους του, οι οποίοι είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους Έλληνες.

Προχώρησε και αποκάλυψε τις ευκαιρίες που δήθεν χάθηκαν για να «διευθετηθεί» το Κυπριακό και μίλησε για δύο γεγονότα, τα οποία είναι κυριολεκτικά fake news, διότι έχει αποδειχθεί ότι η ευθύνη για την αποτυχία λύσης του Κυπριακού ήταν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, ο κ. Ροζάκης ισχυρίστηκε τα εξής:

«Μοιραία, αυτό είναι ένα δεδομένο που λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι ένα δεδομένο το οποίο αναμφίβολα παίζει ρόλο. Μην ξεχνάτε ότι η Κύπρος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες τουλάχιστον για να λύσει το πρόβλημά της.

Είναι το σχέδιο Άναν και είναι και η πρόσφατη στο Κραν Μοντανά. Βέβαια στο Κραν Μοντανά είναι ευθύνη της Κύπρου το ότι δεν προχώρησε σε μία επίλυση, παρά το γεγονός ότι είχαν φτάσει πολύ κοντά σε αυτήν.

Ως εκ τούτου, και εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε επ’ άπειρον να λυθεί το Κυπριακό προκειμένου να λύσουμε τα ελληνοτουρκικά», ισχυρίστηκε ο κ. Ροζάκης.

Τα λέμε, τα ξαναλέμε, αλλά τα μέλη της Ελίτ των Αθηνών δεν αλλάζουν το αφήγημα τους. Επιμένουν στο ψέμα: ότι το σχέδιο Ανάν δεν υλοποιήθηκε, επειδή ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι.

Βεβαίως, το σχέδιο ήταν τόσο φιλοτουρκικό, που ουδείς ξένος ηγέτης θα δεχόταν να εφαρμοζόταν στην Πατρίδα του. Θα συνέβαινε αυτό που αποδείξαμε εδώ και αρκετά χρόνια: η τουρκοποίηση της Κύπρου με τη δική μας υπογραφή.

Το σχέδιο Ανάν ήταν σχεδιασμένο για να εξυπηρετηθεί η Τουρκία, η οποία διέθετε τόσο καλή παρέμβαση στο πιο υψηλό επίπεδο στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, που μπορούσε να επιβάλλει στους όρους της, όπως και έπραξε. Το φιλοτουρκικό κείμενο του τότε Γενικού Γραμματέα, δεν έλυνε το Κυπριακό. Δημιουργούσε συνθήκες για νέες συγκρούσεις.

Όσον αφορά το Κραν Μοντανά, ο εκ των εκπροσώπων της αθηναϊκής Ελίτ κ. Ροζάκης, υιοθετεί και πλασάρει ξανά την τουρκική προπαγάνδα. Έπρεπε να ντρέπεται. Έπρεπε να μην μιλά, διότι διετέλεσε και υφυπουργός Εξωτερικών και έπρεπε να γνωρίζει.

Το γεγονός ότι πρόδωσε την Κύπρο η Χούντα των Αθηνών δεν αθωώνει τους Έλληνες πολιτικούς και πολιτικάντηδες. Διότι, ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις συνθήκες -από το 1965 μέχρι το 1967- τις οποίες εκμεταλλεύθηκαν οι στρατιωτικοί για να επιβάλουν το φιλοαμερικανικό πραξικόπημα.

Και ήταν αυτοί που ωφελήθηκαν όταν η Τουρκία εισέβαλε άνανδρα στην Κύπρο. Δεν γνωρίζω πότε θα επέστρεφε η Δημοκρατία στην Ελλάδα, αν οι χουντικοί δεν πρόδιδαν την Κύπρο.

Ούτε η Λευκωσία, ούτε η Αθήνα έχουν αποδοκιμάσει τον κ. Ροζάκη μέχρι της στιγμής που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Βασικά, πρέπει να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές, διότι ότι και να πουν για τον εν λόγω καθηγητή, δεν θα αλλάξει τις φιλοτουρκικές θέσεις του.

Η εισήγηση του για εγκατάλειψη της Κύπρου και για «όποια λύση» στο Αιγαίο, είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στην Αθήνα, δεν γίνεται τίποτα τυχαία. Είναι φανερό σε όσους από εμάς παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα, ότι η τάση, που δημοσιοποίησε ο κ. Ροζάκης, θα πιέσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, «να τα βρει» με τον Ταγίπ Ερντογάν. Και του λένε και τον τρόπο οι αθεόφοβοι…

Είναι στο χέρι του να απορρίψει αυτές τις θέσεις, που προσβάλουν την ελληνική κυριαρχία και προσφέρουν ελληνικό έδαφος στην Τουρκία. Μισός πόντος εδάφους αν παραχωρηθεί στον ισλαμιστή ηγέτη της κατοχικής δύναμης, θα απαντήσει με την απαίτηση να λάβει και την …Ακρόπολη.

Πηγή: hellasjournal.com - Μιχάλης Ιγνατίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ