Μπέρμποκ: Στο πλευρό της Κύπρου η Γερμανία – Απορρίπτεται το τουρκικό σενάριο δύο κρατών

 
μπερμποκ

Ενημερώθηκε: 09/01/23 - 17:45

Την κατηγορηματική στήριξη της Γερμανίας σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε τη Δευτέρα η Αναλένα Μπέρμποκ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη. 

«Η Γερμανία βγάζει από το τραπέζι, οποιοδήποτε σενάριο λύσης δύο κρατών που προωθεί η Τουρκία», διεμήνυσε η Αναλένα Μπέρμποκ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιωάννη Κασουλίδη. «Η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η κ. Μπέρμποκ διαβεβαιώνοντας ότι η Γερμανία θα πιέσει περαιτέρω για αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, σε συνέχεια αποδοχής πρόσκλησης της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας την οποία και ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνοκυπριακή πλευρά αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η παιδεία, η άμυνα και ασφάλεια, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ