Σοκ στην Κύπρο από καταγγελίες για παράνομες θεραπείες σε ασθενείς με ανθρώπινα κύτταρα

 
Μικροβιολογικό εργαστήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Darko Stojanovic από το Pixabay

Ενημερώθηκε: 02/08/22 - 02:31

Παράνομες θεραπείες σε ασθενείς δέρεται να έκανε νοσηλευτικό κέντρο στην Κύπρο, σύμφωνα με καταγγελείες που ερευνούν οι αρχές της χώρας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ύπαρξης κυκλώματος με πλοκάμια στην Γερμανία.

Ήδη στα χέρια των κυπριακών αρχών ρίσκονται τουλάχιστον 11 φάκελοι ασθενών, οι οποίοι φέρεται να έλαβαν παράνομες θεραπείες με ανθρώπινα κύτταρα.

Ερώτημα αποτελεί για τις αρχές και το κατά πόσο οι ιατροί που φέρονται ότι εμπλέκονται είχαν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος.

«Είναι μια δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση, θα χρειαστεί και η βοήθεια και πραγματογνωμοσύνη ιατρών και άλλων προσώπων, που κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις για συγκεκριμένα θέματα», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

«Δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα ούτε τα πρόσωπα, που εμπλέκονται, ούτε συγκεκριμένα αδικήματα. Μελετάται το μαρτυρικό υλικό και έτσι θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα», ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

«Πριν παρθούν οποιεσδήποτε ενέργειες, πρέπει να δούμε αν είναι ξεκάθαρο ότι έκαναν κάποιες παράνομες θεραπείες. Χωρίς να γνωρίζουμε την έκθεση της Αστυνομίας, εάν αυτές οι θεραπείες ήταν παράνομες ή όχι, δεν μπορούμε να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα», είπε ο Υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ