Τατάρ για Χριστοδουλίδη: «Εξελέγη με την υποστήριξη εξτρεμιστικών στοιχείων»

 
ΤΑΤΑΡ

Ενημερώθηκε: 31/03/23 - 21:59

Από το Λονδίνο το οποίο επισκέφθηκε, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ, επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το Κυπριακό.

O κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «η αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων αποτελεί προϋπόθεση για να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις».

Στο πλαίσιο των επαφών του στο Λονδίνο, ο Τατάρ συναντήθηκε στην «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους με εκπροσώπους οργανώσεων από την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Επίσης, μίλησε στο πρακτορείο «Ανατολού». 

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε τη θέση ότι «εάν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, πρέπει να είναι σύμφωνη με την αρχή δύο χωριστών κρατών» και ισχυρίστηκε ότι «κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την “τδβκ” να αποδεχθεί μια συμφωνία με επιβολή».

Ερωτηθείς εάν αναμένεται κινητικότητα στις συνομιλίες για το Κυπριακό μετά την εκλογή του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξελέγη με την υποστήριξη εξτρεμιστικών στοιχείων, είπε “όχι” στο Σχέδιο Ανάν στο παρελθόν και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα».

«Από αυτή την άποψη, δεν πιστεύουμε ότι θα πει κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε. 

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ