Ανθή Σαλαγκούδη: Η εμπειρία της με την κατάψυξη ωαρίων-Όσα εξομολογήθηκε!

 
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μοιράστηκε δημόσια τους λόγους που την έκαναν να μπει στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων.

Ενημερώθηκε: 22/05/23 - 23:07

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και της Σοφίας Αλιμπέρτη «Ζήσε Αλλιώς», βρέθηκε η Ανθή Σαλαγκούδη.

Η δημοσιογράφος μίλησε για την απόφαση της να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων, ενώ περιέγραψε την δική της εμπειρία.

«Πριν ενάμιση χρόνο έκανα κατάψυξη ωαρίων. Το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια και δυστυχώς κατέληξα να το κάνω πριν από ενάμιση. Αν γνώριζα όταν μπήκα στη διαδικασία πολύ πιο πριν, θα το έκανα νωρίτερα. Η αναπαραγωγική μας ηλικία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη βιολογική. Τα ωάριά μας και οι ωοθήκες μας γερνάνε. Καλό είναι πώς όταν φτάσεις σε ένα κρίσιμο ηλιακό σημείο, να μη νιώθεις ότι σε απειλή η ηλικία.

Δεν είναι επώδυνη διαδικασία. Το δυσάρεστο είναι ότι πρέπει να πάρεις ορμόνες. Η ορμόνη ΑΜΗ ήταν χαμηλά και χρειάστηκε να πάρω διπλή δόση, να κάνω περισσότερες ενέσεις. Πρέπει να κάνεις όλες τις εξετάσεις τις γυναικολογικές να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός σου και μετά να ακολουθήσεις την φαρμακευτική αγωγή.

Μπορείς να το κάνεις και με φυσικό κύκλο. Να πηγαίνεις κάθε μήνα όταν παράγεις ωάρια και να στα παράγουν με φυσικό τρόπο αλλά είναι χρονοβόρο και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι γόνιμα τα ωάρια. Σε κάποιο σημείο είχα καταλήξει να κάνω τέσσερις ενέσεις τη μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανθή Σαλαγκούδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ