Αθηνά Ωνάση: Γιατί πουλάει τα κοσμήματα της Χριστίνας

Αθηνά Ωνάση: Γιατί πουλάει τα κοσμήματα της Χριστίνας
Ενημερώθηκε: 04/02/18 - 09:43

Αθηνά Ωνάση: Η Χριστίνα Ωνάση είχε μία συλλογή από συλλεκτικά κοσμήματα αμύθητης αξίας που πέρασαν στην κατοχλη της κόρης της μέσα από την μεγάλη της κληρονομιά, η Αθηνά όμως προτιμά να τα πουλήσει!

H Αθηνά εμπιστεύθηκε σε διάσημο οίκο δημοπρασιών την πώληση 45 κοσμημάτων της μητέρας της, που διηγούνται τον μύθο της πολυτάραχης ζωής της. Όπως γράφτηκε, η εκποίηση μέρους της συλλογής κοσμημάτων της μητέρας της, απέφερε ιδιαίτερα ψηλά έσοδα στην Αθηνά, καθώς είχε ακουστεί πως θα ξεπερνούσε τα 2,8 εκατ. στερλίνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού ΧΑΙ, η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση λιγοστεύει και για αυτό πουλάει τα κοσμήματα της μητέρας της, όπως γράφει, η Αθηνά θέλησε να προχωρήσει σε εκποίηση των περιουσιακών της στοιχειων της, αφενός γιατί ίσως έτσι θέλησε να απαλλαγεί από το παρελθόν και αφετέρου γιατί το κόστος της ζωής της είναι ιδιαίτερα υψηλό και η περιουσία της μικρότερη από όσο γενικά πιστεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η εξομολόγηση της Αθηνάς Ωνάση - «Εύχομαι η μητέρα μου να ήταν εδώ»

Ανάμεσα στα 45 κομμάτια της δημοπρατούμενης συλλογής περι λαμβάνονταν:

Ένα διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού 38 καρατίων και χρώματος που το φορούσε σε διαμαντένιο περιδέραιο, εκτιμήθηκε από 1.800.000 ως 2.200.000 στερλίνες.

Ένα ολόχρυσο χειροποίητο βραχιόλι με μπριγιάν και διαμάντια βάρους 3,5 καρατίων από τον γνωστό οίικο το οποίο εκτιμήθηκε στις 30.000 - 40.000 στερλίνες.

Ένα περιδέραιο από ζαφείρι και διαμάντια γνωστού (με εκτίμηση:120.000-150.000 στερλίνες.

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο άγαλμα του Βούδα από ένα είδος νεφρίτη, με την υπογραφή γνωστού σχεδιαστή, το οποίο εκτιμήθηκε σε 250.000-350.000 στερλίνες.