Βουλευτές προερχόμενοι από τη showbiz

Βουλευτές προερχόμενοι από τη showbiz
Ενημερώθηκε: 09/07/19 - 09:19

Πρόσωπα αναγνωρίσιμα και οικεία, από την showbiz, δημοσιογράφοι αλλά και καλλιτέχνες, εκτόπισαν με την αναγνωρισιμότητά τους, κομματικά στελέχη τα οποία εκλέγονταν για τετραετίες.

Παρούσα στην επόμενη Βουλή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Νόνη Δούνια η οποία είναι εκλεγμένη δημοτική Σύμβουλος Πειραιά και το βράδυ της Κυριακής εκλέχτηκε βουλευτής της Α΄ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά και Νήσων. Με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκλέχτηκαν επίσης τρεις δημοσιογράφοι. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κέρδισε την έδρα στην Α΄ Αθήνας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εκλέχτηκε επίσης στην επόμενη Βουλή, καθώς ήταν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, αλλά και ο Γιώργος Αμυράς ο οποίος κέρδισε την έδρα στα Ιωάννινα.

Αντιπολίτευση θα ασκεί πλέον η Ραλλία Χρηστίδου, η οποία μπορεί να μην τα κατάφερε στις Ευρωεκλογές, εκλέχτηκε όμως με το τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών και αξίζει να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής που συμμετείχε σε τηλεριάλιτι. Στα διπλανά έδρα θα κάθεται η συνάδελφος της Καλλιόπη Βέττα, που επίσης εκλέχτηκε στην Κοζάνη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εκλέχτηκε η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου που κέρδισε την έδρα στην Ανατολική Αττική, παριατήθηκε όμως και παρέδωσε την έδρα στον Γιάννη Γκιόκα, ενώ ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης που εκλέχτηκε με το ΜέΡΑ25 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα δώσει και αυτός το δικό του στίγμα στην επόμενη Βουλή.

Τέλος, είναι και αυτοί που ήταν πρώτη σε σταυρούς στην περιφέρειά τους αλλά το κόμμα στο οποίο ήταν θποψήφιοι δεν εξέλεξε βουλευτή.