Η Αθανασοπούλου υπέδειξε το πρόσωπο στο οποίο ο Κωστόπουλος εκμυστηρεύτηκε τη συνεύρεσή τους

 
Η Αθανασοπούλου υπέδειξε το πρόσωπο στο οποίο ο Κωστόπουλος εκμυστηρεύτηκε τη συνεύρεσή τους

Ενημερώθηκε: 14/05/22 - 12:05

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου για βιασμό της από τον σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλο, η οποία ήρθε στο φως πριν από λίγες ημέρες, όταν η ηθοποιός κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εν μέσω της τεράστιας τηλεοπτικής επιτυχίας της σειράς.

Για την υπόθεση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, που διενεργείται από τις αστυνομικές Αρχές υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολου Ανδρέου. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μέλη της παρέας με την οποία βρέθηκε η ηθοποιός μετά την καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίησή της αλλά και ένα πρόσωπο στο οποίο ο σκηνοθέτης φέρεται ότι εκμυστηρεύτηκε τι είχε συμβεί. Τελευταίος αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος ο Κώστας Κωστόπουλος, ο οποίος θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τη μήνυση της Ελενας Αθανασοπούλου, ο βιασμός τελέστηκε το καλοκαίρι του 2010, όταν ήταν 21 ετών. Η ηθοποιός, η οποία διατηρούσε φιλική σχέση με τον Κώστα Κωστόπουλο και την οικογένειά του, είχε βγει με τον σκηνοθέτη για φαγητό και μετά θα συνέχιζαν τη διασκέδασή τους με κοινούς φίλους σε κλαμπ. Στο γεύμα, όπως αναφέρει η γυναίκα, ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί, και στη συνέχεια εκείνος παρήγγειλε δεύτερο και ενδεχομένως τρίτο.

«Άρχισα να νιώθω ζαλισμένη. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον λόγο ένιωθα τόσο ζαλισμένη. Προοδευτικά ένιωθα να χάνω τη συνείδησή μου και αυτό μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση γιατί ναι μεν δεν πίνω πολύ αλκοόλ, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τα όριά μου, και είμαι σίγουρη ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μου προκαλέσει τέτοια σύγχυση, αποπροσανατολισμό, ζαλάδα και απώλεια συνείδησης» περιγράφει στη μήνυσή της η 33χρονη -σήμερα- ηθοποιός.

Στη συνέχεια αποχώρησαν από το μαγαζί και η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της. «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του, και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου, και χωρίς τη δική μου συναίνεση. Συγκεκριμένα είδα τον εγκαλούμενο από πάνω μου, εγώ ήμουν σε θέση ανάσκελα, μου είχε ανοίξει τα πόδια, είχε σηκώσει τη φούστα μου, είχε απομακρύνει το εσώρουχό μου, ενώ αυτός με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του εκτελούσε μέσα μου τη γενετήσια πράξη, δηλαδή με βίαζε» καταγγέλλει η Ελενα Αθανασόπουλου.

Μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση θεωρείται ένας φίλος του σκηνοθέτη στον οποίο ο ίδιος φέρεται ότι είχε εκμυστηρευτεί τη συνεύρεσή του με την ηθοποιό. Η Ελενα Αθανασόπουλου τον κατονομάζει και αναμένεται να κληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσει, ώστε να ρίξει φως στη νέα καταγγελία, στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo.

Μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων και των εξηγήσεων του σκηνοθέτη ο εισαγγελέας θα αξιολογήσει τα στοιχεία της δικογραφίας και θα κρίνει αν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος του σκηνοθέτη, παραπέμποντάς τον σε τακτική ανάκριση.

Espresso

Πηγή: