Η συγγνώμη του Σάκη Ρουβά για το «φάουλ» με το παρκάρισμα στο Ηρώδειο

Η συγγνώμη του Σάκη Ρουβά για το «φάουλ» με το παρκάρισμα στο Ηρώδειο
Ενημερώθηκε: 28/09/20 - 11:46

Σύγγνώμη ζήτησε ο Σάκης Ρουβάς για το «φάουλ» που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο προαύλιο του Ηρωδείου, όταν ένας συνεργάτης του τραβηξε μια φωτογραφία την ώρα που ο γνωστός τραγουδιστής παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Ο  τρόπος που κοινοποιήθηκε η εν λόγω φωτογραφία παρέπεμπε απευθείας σε διαφήμιση γι' αυτό και ξεσηκώθηκαν -δικαίως- αντιδράσεις.

Ο Σάκης Ρουβάς ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό και ζήτησε συγγνώμη.

«Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνόμων για την ευκαιρία που μού δόθηκε α τραγουδήσω στον εμληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή  μου συνθέθηκε, δυστυχώς, και με μια άστοχη  προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το  σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε» αναφέρε χαρακτηριστικά ο γνωστός τραγουδιστής.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Η επίμαχη αναρτηση

Στην φωτογραφία της επίμαχης ανάρτησης φαίνεται ο Σάκης Ρουβάς ντυμένος στα λευκά και χαμογελώντας πλατιά, με το νέο μοντέλο γνωστής μάρκας αυτοκινήτου στον προαύλιο χώρο του Ηρωδείου και στην λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβηκε στα social media, έγραφε ότι είναι «έτοιμος για βόλτα».

Τι αναφέρει η νομοθεσία

Η νομοθεσία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφέρει ότι για να γίνει οποιαδήποτε φωτογράφηση, γύρισμα ή άλλη χρήση του συγκεκριμένου χώρου, επιβάλλεται, σε πρώτη φάση, να καταθέσει σχετικό αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση όλων των αρχαιολογικών χώρων της Ακρόπολης δεδομένου πως πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ακόμη κι αν γίνει θετική γνωμοδότηση, όμως, ορίζονται οι ακριβείς όροι της χρήσης αλλά και το προβλεπόμενο από το νόμο τέλος, η αμοιβή δηλαδή που θα πρέπει να καταβάλει ο χρήστης.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε το απόγευμα, μέσω ανακοίνωσής του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η εταιρεία δεν είχε προβεί σε καμία από τις παραπάνω προβλεπόμενες κινήσεις. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος πως λίγες μόλις ώρες μετά την ανάρτησή τους και αφού είχαν ήδη εκδηλωθεί οι πρώτες αντιδράσεις, οι επίμαχες φωτογραφίες εξαφανίστηκαν από τα social media.

Την υπόθεση θα χειριστεί, από δω και στο εξής, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών η οποία θα διερευνήσει τα στοιχεία της και αν κριθεί απαραίτητο θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Να σημειώσουμε εδώ πως από την πλαϊνή πλευρά του Ηρωδείου υπάρχει ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στην είσοδό του η οποία, όμως, χρησιμοποιείται, αποκλειστικά, για τις ανάγκες των παραστάσεων που χρησιμοποιεί όπως η μεταφορά σκηνικών, μηχανημάτων κ.α. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έπρεπε να υπάρχει φύλαξη στο συγκεκριμένο σημείο έτσι ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση οχημάτων.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr