Κώστας Φαλελάκης: Έφτυσα αίμα για να κρατήσω το σπίτι που αγοράσαμε με τον Μηνά

 
Κώστας Φαλελάκης: «Δεν είχαμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον Μηνά και έφτυσα αίμα για να κρατήσω το σπίτι»

Ενημερώθηκε: 05/09/23 - 14:32

Ο Κώστας Φαλελάκης υπήρξε ζευγάρι με τον Μηνά Χατζησάββα. Όταν πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας δεν είχαν προλάβει να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης και πέρασε δύσκολα μέχρι να καταφέρει να κρατήσει το σπίτι που έμεναν.

Μιλώντας στο περιοδικό "Λοιπόν" είπε: «Δυστυχώς δεν προλάβαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Ήταν οι μέρες που ψηφιζόταν το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήμουν στη βουλή και το χάρηκε ο Μηνάς μέσα από τα δικά μου μάτια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να μιλήσω δημόσια, αλλά αυτό που έγινε μετά το θάνατό του με ξεπέρασε και είπα όχι, δεν θα είμαστε οι ποντικοί της κοινωνίας.

Έπρεπε να υπάρχει αυτή η νομοθεσία, καθώς είμαστε ευρωπαϊκό κράτος. Το 2013 που ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης εξαιρώντας τους ομοφυλόφιλους, το ελληνικό κράτος πλήρωνε πρόστιμο στην ΕΟΚ γιατί εξαίρεσε του ομοφυλόφιλους. Άρα θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί από το 2013.

Πήραμε ένα σπίτι και επειδή ήταν στο όνομα του Μηνά και δεν υπήρχε βαθμός συγγένειας έπρεπε να πληρώσω περίπου 30.000 ευρώ φόρο στο δημόσιο για να κρατήσω το σπίτι. Καταλαβαίνεις ότι έφτυσα αίμα για να κρατήσω το σπίτι που είχαμε αγοράσει μαζί και το είχαμε ξεχρεώσει.

Πέρασαν χρόνια μέχρι να καταφέρω να πληρώσω το ποσό σε δόσεις και στην κυριολεξία πέρασα πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ