Κώστας Νικούλι: «Το 2009 πήρα ελληνική ταυτότητα. Δεν έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό ακόμα»

 
Κώστας Νικούλι: «Το 2009 πήρα ελληνική ταυτότητα. Δεν έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό ακόμα»

Ενημερώθηκε: 06/09/23 - 11:36

Ο Κώστας Νικούλι καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να αποκτήσει την ελληνική ταυτότητα.

«Έχω πάρει ελληνική ταυτότητα από το 2009. Ο αδελφός μου, όμως, ταλαιπωρήθηκε αρκετά και την πήρε μετά από 4 χρόνια. Ο Πάνος Κούτρας είχε πει ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να παίρνουν ελληνική ιθαγένεια. Πέρασε για λίγο αλλά μετά διακόπηκε αυτός ο νόμος.

Το ότι εν τέλει πήραμε ελληνικά χαρτιά και πρόσθεσαν Νικούλης και όχι Νικούλι. Το πρόσθεσαν για να φαίνεται ότι το παιδί είναι Έλληνας. Κάπως το σκέφτηκα και ήθελα να κρατήσω το Νικούλι.

Όσο και αν λέω ότι έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό, έρχομαι αντιμέτωπος με πολλά θέματα. Δεν γίνεται προσωπική επίθεση αλλά θα πουν ότι ο τάδε κατάγεται από την τάδε χώρα. Αυτό το πράγμα δείχνει ότι δεν το έχουμε ξεπεράσει. Όσο λέμε ότι το έχουμε ξεπεράσει όλο και ερχόμαστε αντιμέτωποι. Είναι ένα μεγαλύτερο θέμα που μετά πάει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, όπως τις γυναικοκτονίες.

Παρατηρώ ότι με ανθρώπους που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία είναι δύσκολο να τους δείξεις έναν άλλον κόσμο» είπε ο νεαρός ηθοποιός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ