Ορφέας Αυγουστίδης – «Είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό που δουλεύω με τη μητέρα μου»

Ορφέας Αυγουστίδης – «Είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό που δουλεύω με τη μητέρα μου»
Ενημερώθηκε: 20/09/21 - 11:45

Ο Ορφέας Αυγουστίδης αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά «Σασμός» που γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Ο ηθοποιός καλεσμένος της ραδιοφωνικής εκπομπής του Νίκου Θρασυβούλου εκπομπή «Αυτοπροσώπως», στον Alpha 98.9 μίλησε για τη σειρά και τον ρόλο του.

«Πρωτόγνωρη εμπειρία. Είναι διαφορετική η απόδοση κι ανάπτυξη του σεναρίου σε σχέση με το βιβλίο, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος και μία άλλου είδους ταύτιση. Κάποιοι χαρακτήρες έχουν διαφοροποιηθεί, κάποιες σχέσεις και συσχετίσεις είναι διαφορετικές». Όσο για το πώς του φαίνεται να δουλεύει σε μια καθημερινή σειρά απάντησε: «Διαφορετική διαδικασία.  Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Στην αρχή έπρεπε να βρεθείς αντιμέτωπος με αυτό το “χάος”, για να δεις τι θα χρειαστεί στην πορεία να οργανώσεις και να βάλεις σε τάξη. Τώρα μετά από τρεις μήνες γύρισμα τα πράγματα είναι πολύ πιο βατά έως και απολαυστικά. Έχω καταλάβει κι έχω οργανώσει στο μυαλό μου τη λειτουργία αυτή. Τι θα πει ένας χαρακτήρας που δεν κάνει μια διαδρομή μέσα 10 επεισόδια ή σε 1,5 ώρα θεατρικής δράσης, αλλά σε 180 ώρες. Τι ψυχραιμία θέλει, τι υπομονή, τι εμπιστοσύνη. Όλα τα παραπάνω αποτελούν πολύ σημαντικά εργαλεία να τα έχεις δουλεύοντας τόσο μεγάλο όγκο σεναρίου».

Αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τη μητέρα του, Μαρία Τζομπανάκη.

«Είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό, ιδιαίτερα  τώρα που έχει περάσει ο πρώτος καιρός κι έχουμε χαλαρώσει. Το απολαμβάνουμε. Γιατί δεν δίνεται αυτή η ευκαιρία συχνά. Επειδή η σχέση μας έχει κοσκινιστεί μέσα στα χρόνια, θεωρώ ότι δεν μας δυσκόλεψε. Ίσα ίσα μας διευκόλυνε. Μάλιστα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δυο μας δεν βρισκόμουν με την μητέρα μου τόσο συχνά. Τώρα βλεπόμαστε περισσότερο!».

Πηγή: Espresso