Θάνος Λέκκας: "Η οικογένεια έχει αλλάξει ούτως ή άλλως, τα ζευγάρια είναι πρακτικά ομόφυλα"

 
Θάνος Λέκκας: "Η οικογένεια έχει αλλάξει ούτως ή άλλως, τα ζευγάρια είναι πρακτικά ομόφυλα"

Ενημερώθηκε: 26/01/24 - 10:03

Με αφορμή τη συμμετοχή στο «Ναυάγιο» του MEGA, ο Θάνος Λέκκας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα.

Ο γοητευτικός ηθοποιός κλήθηκε να εκφέρει την δική του άποψη, μεταξύ άλλων, για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την αποδοχή από την ελληνική κοινωνία.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θεωρείς πως είναι έτοιμη η κοινωνία για αυτή την αλλαγή της ελληνικής οικογένειας;

Αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι η οικογένεια έχει αλλάξει ούτως ή άλλως – δεν υπάρχει παλαιού τύπου οικογένεια με τους ευδιάκριτους ρόλους, τώρα τα ζευγάρια είναι πρακτικά ομόφυλα, εργάζονται και οι δυο, μοιράζονται ευθύνες του σπιτιού και των παιδιών και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις -, η ελληνική κοινωνία ωριμάζει και προσαρμόζεται στο σήμερα. Είναι έτοιμη να δεχθεί ότι ο άνδρας θα μείνει στο σπίτι ενώ η γυναίκα θα πάει να δουλέψει, ότι ο άνδρας θα έχει ένα παιδί σε μάρσιπο και ένα άλλο σε καρότσι – γιατί, αν αγαπάς, αυτό κάνεις, μοιράζεσαι και στηρίζεις. Όταν το συνειδητοποιήσει αυτό η κοινωνία, θα συνειδητοποιήσει και ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στα ομόφυλα ζευγάρια.

Πως θα ήθελες να μεγαλώσεις το παιδί σου;

Δεν έχω σκεφτεί να αποκτήσω αλλά, μιλώντας υποθετικά, το φαντάζομαι πολύ μαζί μου και πολύ ελεύθερο να γνωρίσει πράγματα. Να είμαι εκεί, δίπλα, όποτε και σε ό,τι χρειαστεί. να μπορεί να δει, να ψάξει, να μπουσουλήσει, να τρέξει, να μάθει, να με ρωτήσει. Θα ήθελα να έχει στη ζωή του φύση, αθλήματα, θέατρο, χορό, μουσική – μαζί και οι γονείς σε όλα αυτά – και πολλή αγάπη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ