Τι υπαγορεύει και τι απαγορεύει το 28 σελίδων συμβάλαιο του Survivor;

Τι υπαγορεύει και τι απαγορεύει το 28 σελίδων συμβάλαιο του Survivor;
Ενημερώθηκε: 08/04/21 - 12:20

Το Survivor αποτελεί για πολλούς λόγους το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα της φετινής σεζόν καθώς πέρα από τα ποσοστά τηλεθέασης υπάρχει και ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου για τις υποχρέωσεις των συμμετεχόντων, τις ρητρες που πρέπει να καταβάλλουν σε περίπτωση μη συμμορφώσεως με το περιβόητο συμβόλιο που υπογράφουν, ακόμα και τα ποσά που παίρνουν από την Ατζούν Μίντια.

Βλέποντας τις εικόνες στο αεροδρόμιο με την Αννα Μαρία Βέλλη να φτάνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος συνοδευόμενη από ανθρώπους της παραγωγής που την τραβολογάνε δεξιά και αριστερά σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους δημοσιογράφους αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το τόσο σημαντικό που διακυβέβευεται και τα μέτρα ασφαλείας είναι τόσο αυξημένα. Στην πραγματικότητα ακόμα και αυτές οι σκηνές μέσα στην υπερβολή τους είναι μέρος του “παιχνιδιού”. Πέρα από την υποχρέωση των παικτών να μην μιλήσουν σε κανενα άλλο μέσον πέραν του ΣΚΑΪ, όλα τα υπόλοιπα γίνονται μόνο και μόνο για το φαίνεσθαι ή καλύτερα για το θεαθήναι.

Κι αυτό γιατί όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω από το 28 σελίδων συμβόλαιο που υπογράφουν οι παίκτες μια μέρα πριν αναχωρήσουν για Αγιο Δομήνικο με μια βαλίτσα που περιέχει μόνο τα απαραίτητα και ένα καλό ρούχο για τη στιγμή που θα συμμετάσχουν αν συμμετάσχουν στο πάρτι της ένωσης, συνειδητοποιεί κανείς ότι όλη η σημασία του εν λόγω συμβολαίου περιέχεται σε μια και μόνο φράση: ότι ο παραγωγός ή ο φορέας μετάδοσης, εν προκειμένω ο ΣΚΑΪ καθορίζει πού και πότε θα μιλήσει ο κάθε παίκτης ή ο διαγωνιζόμενος όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο και αυτό για μια περίοδο έξι μηνών. Επίσης, αυτό που επαναλαμβάνεται συνεχώς είναι ότι ο παραγωγός δηλαδή ο Ατζούν Ιλίτζαλι έχει τον πληρη έλεγχο της εικόνας που βγαίνει προς τα έξω για τον κάθε διαγωνιζόμενο ακόμα κι αυτός αποχωρήσει ή ακόμα κι αν αποκλειστεί από το παιχνίδι. Χρηματικές ρήτρες δεν αναφέρονται αλλά οι δυο παραπάνω φράσεις είναι αρκετές για να φρενάρουν τους “άτακτους” και “επαναστάτες” που θα κληθούν να καταβάλουν το όποιο κόστος της ανυπακοής τους με ενδεχόμενο αφανισμό από τα Μέσα.

Μάλιστα, έχει αξία να αναφέρω ότι πολλοί είναι οι παίκτες που δεν έχουν διαβάσει το συμβόλαιο όχι μόνο γιατί δεν πρόλαβαν καθώς ουσιαστικά το παίρνουν την προηγούμενη της αναχώρησής τους από την Ελλάδα, αλλά και γιατί δεν το έχουν καν στα χέρια τους ή δεν πρόλαβαν να το υπογράψουν. Αλλωστε, είναι κοινό μυστικό σε όσους έχουν συνεργαστεί με τον Τούρκο παραγωγό σε κάποια από τις τηλεοπτικές δουλειές του ότι δεν πιστεύει τόσο σε συμβόλαια όσο στο λόγο που δίνει με κάποιον, ο οποίος είναι από μόνος του συμβόλαιο.

Πάρτε μια γεύση από το συμβόλαιο:

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Πηγή: Tinasmess