Έντονες αντιδράσεις για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που βρίζει συλλήβδην τους δημοσιογράφους (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονες αντιδράσεις και αλγεινή ενύπωση για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ βρίζει συλλήβδην τους δημοσιογράφους 
Ενημερώθηκε: 20/06/20 - 01:33

Έντονες αντιδράσεις και αλγεινή ενύπωση έχει προκαλέσει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο κατηγορεί συλλήβδην τους δημοσιογράφους - εργαζόμενους ότι χρηματίζονται. 

Το βίντεο με το προπαγανδιστικό σποτ που ανήρτησε η Κουμουνδούρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά τις νέες ενδοκομματικές τριβές που προκάλεσε η «υπόθεση Παπαδημούπολη». 

Στο διαφμιστικό σποτ αποτυπώνεται η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου και ότι οι ειδήσεις... αγοράζονται σε τιμή ευκαιρίας!

Έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Έντονη ήταν και η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ. Η διοίκηση σε επιστολή της στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» Πάνο Σκουρλέτη ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».

 

Από τις πρώτες που αντέδρασαν ήταν η Έλενα Ακρίτα:

«Επειδή θέλω να είμαι δίκαιη. Είδα το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα. Ένα σποτ που τσουβαλιαζει αβλεπί έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο. Απαράδεκτο. Δεν ‘τα παιρνουν’ όλοι οι δημοσιογράφοι και δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Καλά θα κάνουν να το αποσύρουν χτες», γράφει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της.