Η απίθανη απόφαση του ΕΣΡ για το ALTER με καθυστέρηση... 7 ετών!

Η απίθανη απόφαση του ΕΣΡ για το ALTER με καθυστέρηση... 7 ετών!
Ενημερώθηκε: 13/02/19 - 00:49

Με μια μικρή… χρονοκαθυστέρηση λειτουργεί το ΕΣΡ.
 
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι η Ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή ανακοίνωσε τη διαγραφή του καναλιού Alter από τα μητρώα της. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι το κανάλι δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό της άδειες γενικού περιεχομένου.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά ο τηλεοπτικός σταθμός είχε καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του συμβουλίου ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας. Όπως καταλήγει η σχετική ανακοίνωση: «Η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόραση αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο «ALTER CHANNEL» εμπίπτει στην ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και αποφασίζει τη διαγραφή από το μητρώο (ιστοσελίδα) του Συμβουλίου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Alter σταμάτησε να εκπέμπει σταδιακά από τον Φεβρουαρίου του 2012.

Είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1994 ως Κανάλι 5 ιδιοκτησίας του ομίλου Κουρή. Τον Οκτώβριο του 2000 πήρε το όνομα Alter μέχρι το οριστικό κλείσιμό του. Το κτίριο όπου στεγαζόταν το κανάλι στο Περιστέρι έχει αγοραστεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού προετοιμάζεται για τις δύο «ορφανές» άδειες τηλεοπτικές άδειες.

Δείτε το σχετικό έγγραφο της απόφασης του ΕΣΡ:

1

Πηγή: dailymedia.gr