Η συγκίνηση του Γ. Λάνθιμου για το Όσκαρ της Ολίβια Κόλμαν

Η συγκίνηση του Γ. Λάνθιμου για το Όσκαρ της Ολίβια Κόλμαν
Ενημερώθηκε: 25/02/19 - 09:03

Όσκαρ 2019:  Η πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου, Ολίβια Κόλμαν, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της ως Βασίλισσα Άννα στην ταινία The Favourite, με τον Ελληνα σκηνοθέτη να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του.

Η πρώτη ταινία Ελληνα σκηνοθέτη με δέκα υποψηφιότητες στη μεγάλη βραδιά των φετινών Οσκαρ. 

Η αναγνώριση της συγκλονιστικής ερμηνείας της Ολίβια Κόλμαν ως Βασίλισσα Αννα συγκίνησε κοινό και συντελεστές της ταινίας, ενώ μετά την ανακοίνωση του βραβείου ο Ελληνας σκηνοθέτης σηκώθηκε από τη θέση του και φίλησε τη Βρετανίδα ηθοποιό. 

Η ίδια η Κόλμαν, στον ευχαριστήριο λόγο της, αφού παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο, είπε: «Γιώργο, καλύτερέ μου σκηνοθέτη, στην καλύτερη ταινία», ευχαριστώντας τον πρώτο για το βραβείο της. Εκείνη ήταν και η στιγμή που ο Γ. Λάνθιμος δεν μπόρεσε να κρατήσει τη συγκίνηση του με ένα δάκρυ να κυλά στο πρόσωπο του δείχνοντας τη σημασία του βραβείου όχι μόνο για την ηθοποιό που το κέρδισε, αλλά και για τον σκηνοθέτη της.

Υπενθυμίζεται ότι το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου ήταν το μοναδικό Όσκαρ που κέρδισε η ταινία The Favourite, από τα δέκα για τα οποία ήταν υποψήφια.