Ο Άρης Πορτοσάλτε, τα «κουρέλια», ο Ανδρέας Μικρούτσικος και η Κατερίνα Καινούριου

 
kainourgiou-portosalte

Ενημερώθηκε: 14/03/23 - 11:20

Είναι γεγονός ότι οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Άρη Πορτοσάλτε για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στην ελληνική κοινωνία. Αντιδράσεις που εκφράζονται στα καφενεία, στα γήπεδα, στα Social media, στις τηλεοπτικές εκπομπές ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Πορτοσάλτε είχε δηλώσει -μεταξύ άλλων- πως οι 57 θάνατοι της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη ήταν θυσίες, για να φτιάξει η Ελλάδα το σιδηροδρομικό της δίκτυο.

Επικριτικά σχόλια και συνθήματα που προκάλεσαν την αντίδραση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ. Χτες το πρωί ο Άρης Πορτοσάλτε χαρακτήρισε κουρέλια τα πανό στα γήπεδα και απευθύνθηκε δημοσίως στην αθλητική δικαιοσύνη και στον υφυπουργό Αθλητισμού ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τη μη ανάρτηση τέτοιων πανό στα γήπεδα.

Την ίδια ώρα που ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε τα παραπάνω σχόλια από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου τα «έχωνε» χοντρά στον Άρη Πορτοσάλτε για τα σχόλια του με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέα Μικρούτσικος σχολίασε: «Έχω μια πάγια αντίληψη για τους δημοσιογράφους και για την ελευθεροτυπία, την οποία πρέπει να δίνεται μάχη να υπάρχει, γιατί τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, θέλουν να τους καθυποτάξουν. Για μένα το Watergate είναι αποτέλεσμα δύο δημοσιογράφων και μιας δημοσιογραφικής έρευνας κόντρα στην CIA και στον Αμερικανό Πρόεδρο. Οι μάχες που δίνουν οι δημοσιογράφοι είναι απίστευτες, ώστε να αποτελούν από τα πιο φωτισμένα κομμάτια της κοινωνίας.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν τόσοι διαπλεκόμενοι σε αυτόν τον χώρο, τόσοι κερατάδες, που είσαι αναγκασμένος να διαχωρίζεις τη θέση σου. Πρέπει να διαχωριστεί ο αγωνιστής δημοσιογράφος, ο ερευνητής δημοσιογράφος από το λαμόγιο. Δεν μπορούμε να το γενικεύουμε. Εγώ λέω και τα ονόματα και τα επίθετα».

Σχόλιο που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κ. Πορτοσάλτε ο οποίος επικοινώνησε με την Κατερίνα Καινούριου και με έντονο ύφος -σύμφωνα με την παρουσιάστρια-την επέπληξε και της συνέστησε να μην ασχολείται με «αυτά»!!!

Και βέβαια ο Άρης Πορτοσάλτε μάλλον δεν περίμενε ρτην αντίδραση της γνωστής παρουσιάστριας η οποία τον «έδωσε»... με σχόλιο της στα social media.

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε το πρωί της Τρίτης ο Άρης Πορτοσάλτε κάνοντας λόγο για «πολλή παραποίηση» και ζητώντας από όσους εκφράζουν την άποψή τους είτε να μην τα περνάνε από το «σουρωτήρι τους» είτε να μην το κάνουν «αν έχουν αδυναμία να τα καταλάβουν».

Μολονότι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά ούτε στην Κατερίνα Καινούργιου με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες, Δευτέρα, ούτε στον Ανδρέα Μικρούτσικο, τα όσα είπε το πρωί της Τρίτης στην παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του καναλιού του Φαλήρου ήταν προφανές ότι αφορούσαν (και) τα δύο αυτά πρόσωπα.

«Έχουμε πάρα πολλή βία, έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Είναι μια βία που εδράζεται στην παραποίηση» είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Επειδή μεγαλώνουμε και ζούμε σε έναν τόπο που η κουβέντα είναι πολύ εύκολη μπορούμε να λέμε ο ένας για τον άλλο, μπορώ να βάλω έναν κανόνα; Μην παραποιούμε αυτά που ακούμε, μην τα περνάμε από το σουρωτήρι μας και τα καταλαβαίνουμε όπως θέλουμε να τα καταλάβουμε ή έχουμε αδυναμία να τα καταλάβουμε» συνέχισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ τα «καρφιά» του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ