Ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε γιατί δεν ανέφερε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (video)

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε γιατί δεν ανέφερε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (video)
Ενημερώθηκε: 18/05/19 - 20:02

Eurovision 2019: Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» μίλησε τηλεφωνικά ο Γιώργος Καπουτζίδης και απάντησε σε ερώτηση της Ναταλίας Γερμανού, γιατί απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού.

«Σε ανθρώπινο επίπεδο, την πρώτη φορά όντως δεν είπα το “Βόρεια Μακεδονία” γιατί θέλω να καταλάβετε, πάλι δεν είναι θέμα πολιτικό, ότι από τη στιγμή που είμαι από τη Μακεδονία κι εγώ και όλοι που ζουν στη Μακεδονία μία στεναχώρια την έχουμε. Δεν πρέπει να έχουμε ούτε οργή, ούτε φανατισμό, ούτε εθνικισμό. Αλλά θα μας δώσετε το δικαίωμα να έχουμε μια μικρή στεναχώρια. Και δεν είναι στεναχώρια απέναντι σε κανέναν πολιτικό και σε καμία κυβέρνηση, είναι απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν αυτό το θέμα και που τελικά δεν μπόρεσαν ποτέ κανένας να το λύσει με κάπως καλύτερο τρόπο. Λύθηκε με αυτόν και αυτός ο τρόπος πρέπει και θα γίνει αποδεκτός», ανέφερε ο ηθοποιός και παρουσιαστής.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2019: Πού βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος στα στοιχήματα

 

«Οπότε, την πρώτη φορά εξέφρασα τη στεναχώρια μου και τη δυσκολία μου, τι να κάνουμε; Και τη δεύτερη φορά αυτό το οποίο είπα ήταν ξεκάθαρα το όνομα, διότι αυτό είναι. Και το όνομα αυτό θα πω και το Σάββατο. Ούτε πολιτική έκανα ούτε τίποτα. Αν συγχυστούν κάποιοι Συριζαίοι με αυτό ή αν συγχυστούν κάποιοι Νεοδημοκράτες με αυτό ή συγχυστούν οι ΚΙΝΑΛ ή αν συγχυστεί το ΚΚΕ μου είναι αδιάφορο. Δεν το έκανα για να είμαι πιστός σε κανένα κόμμα, το έκανα γιατί είμαι πιστός στον εαυτό μου», πρόσθεσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision, της οποίας είναι σχολιαστής.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MEDIA