Ποιοι έκλεισαν τελικά το MEGA;

Ποιοι έκλεισαν τελικά το MEGA;
Ενημερώθηκε: 17/02/19 - 13:19

Τον Οκτώβριο που πέρασε η DIGEA διέκοψε την εκπομπή του MEGA από τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες.

Εν συνεχεία το ίδιο συνέβη και με τις συνδρομητικές πλατφόρμες COSMOTE TV και NOVA οι οποίες σταμάτησαν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του καναλιού. Έτσι έπεσε μαύρο μετά από 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι στο κανάλι έμειναν απλήρωτοι για δυο χρόνια κρατώντας το ζωντανό, προκειμένου να μην εξαφανιστεί από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι τυπολογίες φαίνεται το κανάλι θα είχε σωθεί εφόσον οι μέτοχοί του έκαναν το καθήκον τους.

Όπως αναφέρει το  δημοσίευμα όπως προκύπτει από την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών είχε εκπονηθεί σχέδιο βιωσιμότητας σε συνεργασία με τις τράπεζες. Βέβαια οι μέτοχοι του καναλιού δεν εμφανίστηκαν  ποτέ να υπογράψουν την συμφωνία κάτι που θα σήμαινε και την δάσωση του MEGA.

Επιπλέον οι μέτοχοι δεν μπήκαν στην διαδικασία της διεκδίκησης άδειας γενικού περιεχομένου. Η ομάδα του καναλιού ισχυρίστηκε ότι θα εμφανιστούν οκτώ ενδιαφερόμενοι και δε θα προχωρούσε το σχέδιο διάσωσης του καναλιού. Ωστόσο δόθηκαν τελικά πέντε άδειες και το κανάλι έχασε την ευκαιρία να εκπέμπει για ακόμη δέκα χρόνια.