Τι φοβάται ο ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά

Τι φοβάται ο ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά
Ενημερώθηκε: 24/03/19 - 14:46

Είναι από τα λίγα πλέον δυνατά χαρτιά στον ΣΚΑΙ. Και ο φόβος των υπευθύνων στο κανάλι του Φαλήρου είναι ένας: Να μην τους φύγει. Και αυτό γιατί το φλερτ του πετυχημένου δημοσιογράφου με την ΝΔ έχει αναθερμανθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Αυτιάς και η Μαρία Σπυράκη είναι δύο πρόσωπα κλειδιά που μονοπωλούν τις συζητήσεις στο κομματικό στρατόπεδο τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το newpost.gr η υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά ενώ είχε διαψευστεί από την κ.Σπυράκη στο μπρίφινγκ της 11ης Φεβρουαρίου, αναθερμάνθηκε πρόσφατα χωρίς όμως να έχει «κλειδώσει» ακόμη. 

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει τις περιοδείες και τη συμμετοχή του σε κομματικές και άλλες εκδηλώσεις (συζητήσεις για το ασφαλιστικό κλπ) όπου τον προσκαλούν. Θα ακολουθήσει η Μακεδονία. 

Ο Γ. Αυτιάς εν εμφανίζεται με την ιδιότητα του υποψήφιου για την ευρωβουλή. Ήταν όμως χαρακτηριστική η παρουσία του στα κούλουμα, όπου τον προσκάλεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ Γιώργος Πατούλης. «Γερά γερά ψηφίζουμε Αυτιά» φώναζε από μικροφώνου ο Πατούλης, δίνοντας διπλό νόημα στο μήνυμα του για την «ψήφο» αφενός στην εκπομπή του δημοσιογράφου στον Σκάι, αφετέρου στο ενδεχόμενο να κατεβεί στην ευρωβουλή. Ο Αυτιάς απάντησε «ούι ούι ούι με τον Πατούλη» και αποθεώθηκε. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έκανε πολλές συναντήσεις με κορυφαίους της ΝΔ, που του εκδήλωσαν την στήριξη τους. Χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «δίκαιο, άξιο και ειλικρινή» και αναμένει τις τελικές αποφάσεις του.

Αρκετά στελέχη θεωρούν ότι εάν κατεβεί, θα φέρει ψήφους από την μεγάλη πληθυσμιακή κατηγορία των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων που είναι η συντριπτική πλειονότητα των τηλεθεατών του.