Γερμανία: Πείραμα διεξαγωγής συναυλιών χωρίς την εξάπλωση του Covid-19

Γερμανία: Πείραμα διεξαγωγής συναυλιών χωρίς την εξάπλωση του Covid-19
Ενημερώθηκε: 22/08/20 - 16:04

Το γερμανικό πανεπιστήμιο του Χάλε, ξεκίνησε ένα μεγαλεπήβολο πείραμα με 4.000 συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα, Γερμανοί επιστήμονες επιχειρούν να προσδιορίσουν πώς θα μπορούσε να δοθεί άδεια για μεγάλες συγκεντρώσεις και να αποφευχθεί ταυτόχρονα η διάδοση του ιού.

Ένας Γερμανός τραγουδιστής της ποπ, ο Τιμ Μπέντζκο, δέχθηκε να συμμετάσχει στο πείραμα. Έτσι, έδωσε μέσα στην ίδια ημέρα, στη Λειψία, τρεις διαφορετικές συναυλίες. Η καθεμία είχε διαφορετικά μέτρα.

 

 

Στους συμμετέχοντες γίνονται δεκτά μόνο νεαρά και υγιή άτομα ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος μόλυνσης στη διάρκεια αυτών των πειραμάτων.

Όλα συμβαίνουν μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών της Λειψίας, στην Leipzig Arena.

Όλοι οι εθελοντές που ήρθαν για τις συναυλίες αρχικά θερμομετρήθηκαν. Φορούν εξάλλου όλοι μάσκα τύπου FFP2 και φέρουν μια συσκευή η οποία επιτρέπει να ανιχνεύονται όλες οι μετακινήσεις τους και οι επαφές τους μέσα στην αίθουσα.

Φθορίζοντα απολυμαντικά προϊόντα θα επιτρέψουν επίσης να παρατηρηθεί ποιες επιφάνειες ακουμπούν συχνότερα με τα χέρια τους οι συμμετέχοντες. Μάλιστα το πανεπιστήμιο θα υπολογίσει και την πορεία των αερολυμάτων που εκπνέονται από τους θεατές, αυτά τα μικρά μόρια που, σύμφωνα με τους ειδικούς, διαδραματίζουν ρόλο στη μόλυνση.

Από τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν, αναμένεται μαθηματικό μοντέλο για τον υπολογισμό των κινδύνων διάδοσης μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευθούν το φθινόπωρο και αναμένονται με ανυπομονησία από τους οργανωτές συναυλιών και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στον πολιτιστικό τομέα και την ψυχαγωγία. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε αναγκαστική ανεργία εδώ και μήνες.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις παραμένουν απαγορευμένες τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πρόσφατα πως δεν βλέπει περιθώριο ελιγμών για τη χαλάρωση των περιορισμών αυτή τη στιγμή, καθώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Πηγή: ert.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ