Νικολόπουλος: «Παράνομες κρουαζιέρες σε ελληνικά νερά»

 
Νικολόπουλος: «Παράνομες κρουαζιέρες σε ελληνικά νερά»

Ενημερώθηκε: 14/10/17 - 16:42

Νικολόπουλος: Για «πειρατές» στο Αιγαίο έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος αναφέροντας πως γίνονται παράνομες κρουαζιέρες σε ελληνικά νερά, με τουριστικά σκάφη αναψυχής να μπαίνουν σε ελληνικά λιμάνια και μαρίνες, να παραλαμβάνουν ξένους τουρίστες και να αναχωρούν για άλλες παραλίες, χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ σε φόρους και άλλες κρατήσεις!

Το θέμα αυτό φέρνει στη Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος που σε ερώτησή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρεται στα δεκάδες περιστατικά που έχουν απασχολήσει από τις αρχές του καλοκαιριού το Λιμενικό Σώμα και έρχονται να αποδείξουν τη «ναυμαχία» οικονομικών συμφερόντων που διεξάγεται στις πλάτες του ελληνικού τουρισμού και μάλιστα με «λάφυρα» τους τουρίστες υψηλού εισοδήματος που αφήνουν και τα περισσότερα χρήματα.

Για την ακρίβεια1500 σκάφη τρίτων χωρών κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις ελληνικές θάλασσες, διεξάγοντας παράνομες κρουαζιέρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού,

«Σε μια χώρα με 5000 νησιά και βραχονησίδες, με 16000 χλμ ακτογραμμής, το γιότινγκ θα μπορούσε να αποτελέσει μια ξεχωριστή τουριστική βιομηχανία.Ωστόσο, η Ελλάδα διαθέτει μόλις 17 οργανωμένες μαρίνες τις οποίες διαχειρίζεται ξένος επενδυτής, όταν η Κροατία με το 1/3 ακτογραμμής έχει 107 μαρίνες και η γειτονική Τουρκία αναρίθμητες» τονίζει ο κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου μαρινών, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο ο ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ ρωτάει για την πάταξη του φαινομένου των παράνομων τουριστικών ναυλώσεων εντός ελληνικού χώρου. «Ισχύει πως κάθε τέτοια παράνομη ναύλωση τουριστικού σκάφους, αφορά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με την απώλεια του ΦΠΑ, ασφαλιστικών κρατήσεων και άλλων τελών να είναι τεράστια; Αληθεύει ότι το Λιμενικό Σώμα έχει σταματήσει 40 τέτοια σκάφη που δεν διέθεταν ναυλοσύμφωνα με τον απολεσθέντα ΦΠΑ για το κράτος να ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ;» ρωτάει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αυτό που δεν απαντήθηκε στη Βουλή, το απαντούν οι Έλληνες»!