Αλέξης Τσίπρας στο Chicago Council: «Η Ελλάδα ισχυρή και πάλι»

 
Αλέξης Τσίπρας στο Chicago Council: «Η Ελλάδα ισχυρή και πάλι»

Ενημερώθηκε: 17/10/17 - 19:19

Στη θετική πορεία της χώρας αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Chicago Council.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή και πάλι. Πιάσαμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα τα τελευταία δυο χρόνια και θα τους πετύχουμε και αυτή τη χρονιά. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, εξωστρεφές, φιλικό στην επιχειρηματικότητα που θα αναδεικνύει το ανθρώπινο δυναμικό», υπογραμμίζει ο κος Τσίπρας.

μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει

«Χτίζουμε την εμπιστοσύνη μέρα με τη μέρα. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ στις ώστε να μπορεί να επιτευχθεί αυτό ο στόχος», προσθέτει αναφερόμενος στις 10 ενέργειες που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων είναι η διαδικασία Fast Track για στρατηγικές επενδύσεις, τις συνεργασίες με την Παγκόσμια Τράπεζα, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τα φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας.

Ελλάδας

ΗΠΑ

«Η ανάπτυξη της οικονομίας δημιουργεί μια σταθερότητα και ενδυναμώνει το ρόλο μας για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι μόνο οικονομικό ή διπλωματικό (το κοινό μας μέλλον) αλλά είναι μια σχέση μείζονος γεωστρατηγικής σημασίας λόγω του κομβικού ρόλου της χώρας μας στη σταθερότητα της περιοχής» », επισημαίνει ο πρωθυπουργός συνδέοντας το κοινό μέλλον - .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρας στις ΗΠΑ: «Greece is back» - Βγαίνουμε από την κρίση