Ούτε ανεξαρτησία, ούτε πρόωρες εκλογές - Τι προσπαθεί να κάνει ο Πουτζδεμόν! (ΦΩΤΟ)

 
Ούτε ανεξαρτησία, ούτε πρόωρες εκλογές - Τι προσπαθεί να κάνει ο Πουτζδεμόν! (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 26/10/17 - 19:41

Ούτε ανεξαρτησία, ούτε πρόωρες εκλογές στην Καταλονία ανακοίνωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν ο οποίος έδωσε στο κοινοβούλιο την «καυτή πατάτα» της κρίσης.

Κάρλες Πουτζδεμόν,

Ο ηγέτης της Καταλονίας ο οποίος σε μια σύντομη ομιλία του, μετά την ακύρωση του διαγγέλματος, είπε ότι δεν θα προκηρύξει εκλογές, ενώ δεσμεύεται να επιλύσει την κρίση ειρηνικά και τόνισε ότι το κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

«Δεν θα διοργανώσω ή προκηρύξω εκλογές. Προσπάθησε νόμιμα να τις προκηρύξω ώστε να αποφύγω την εγαρμογή του Αρθρου 155 (...) Προσπάθησα να πετύχω τις απαραίτητες εγγυήσεις, αλλά δεν τα κατάφερα», είπε.

«Είμαστε απογοητευμένοι που οι απαιτήσεις και η πίεση για υπεύθυνη στάση υπάρχουν για ορισμένους ενώ άλλοι μπορεί να είναι είναι εντελώς ανεύθυνοι» πρόσθεσε ο ηγέτης της Καταλονίας.

Οι δηλώσεις αυτές του Καταλανού ηγέτη ανοίγουν το δρόμο για την εφαρμογή του Αρθρου 155, την ενεργοποίηση του οποίου ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή το ισπανικό κοινοβούλιο.

Η ανταποκρίτρια της γαλλικής Le Monde, η οποία παρακολούθησε την ομιλία του, έγραψε στο Twitter:

x

Η κυβέρνηση της Ισπανίας διέρρεε νωρίτερα ότι είναι έτοιμη να αναστείλει την εφαρμογή του άρθρου 155 και να μην θέσει υπό κηδεμονία την Καταλονία, εάν ο Κάρλες Πουτζδεμόν προκηρύξει εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κάρλες Πουτζντεμον ακύρωσε εκτάκτως το διάγγελμα του!