Συγκλονίζει ο 11χρονος Αμίρ: «Φοβήθηκα πολύ» - Άλλαξαν διαμέρισμα! (ΦΩΤΟ)

 
Συγκλονίζει ο 11χρονος Αμίρ: «Φοβήθηκα πολύ» - Άλλαξαν διαμέρισμα! (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 04/11/17 - 13:27

Τη δική του εκδοχή ξετυλίγει ο 11χρονος Αμίρ για την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους στο σπίτι του στη Δάφνη.

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου. Ήταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας. Φοβήθηκα πολύ, το τζάμι έκοψε το πόδι της μαμάς μου», αποκαλύπτει συγκλονισμένος ο νεαρός μαθητής.

Αμίρ

Η οικογένεια του (εκείνος, η μητέρα του και τα δύο του αδερφάκια), που υπάγεται στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, ζήτησε τη μετακίνησή της μετά το εν λόγω περιστατικό και έτσι μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/11).

Μάλιστα, τους επισκέφθηκε το απόγευμα (3/11) ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό και τη μητέρα του είχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ’ όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι ασφαλείς.

Να σημειωθεί πάντως πως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στην οποία μίλησε ο Αμίρ, η αστυνομία και το τμήμα κατά της ρατσιστικής βίας που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και τις πληροφορίες που μιλούν για διαταραγμένο άτομο που μένει στην ίδια πολυκατοικία και ίσως να είναι ο δράστης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρίκη! Επιτέθηκαν στο σπίτι του μικρού Αμίρ εξαιτίας της σημαίας!