Ένταση στη Λάρισα: Ρομά κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή (ΦΩΤΟ)

 
Ένταση στη Λάρισα: Ρομά κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή

Ενημερώθηκε: 12/11/17 - 17:29

Συμβολική κατάληψη των γραμμών του ΟΣΕ στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, προχώρησαν το μεσημέρι Ρόμα μετά τον θάνατο 10χρονου που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία

Στο σταθμαρχείο του ΟΣΕ, στο ύψος της οδού Αγιάς, επικράτησε ένταση με τους Ρομά να ζητούν να υπάρξει λύση στα τεράστια προβλήματα της περιοχής τους.

Στο σημείο της κατάληψης βρέθηκε από την αρχή ο Δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ρομά

Οι καλούν τον ΟΣΕ και τις τοπικές αρχές να λύσουν το ζήτημα της ασφάλειας, προχωρώντας σε περίφραξη της περιοχής ώστε να μην μπορούν μικρά παιδιά να διέρχονται από τις γραμμές. Ζητούν επίσης να βελτιωθεί η κατασκευή της υπόγειας διάβασης, η οποία όταν βρέχει πλημμυρίζει, με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι να αναγκάζονται να διέρχονται μέσα από τις γραμμές.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Αναφορικά με το πρόβλημα των γραμμών, επανέλαβε ότι θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να έρθει στο ίδιο σημείο εκπρόσωπος του ΟΣΕ, για να ακούσει από τους Ρομά τα προβλήματα και να αποκτήσει προσωπική άποψη για την κατάσταση.