Κυκλώνας «Ζήνων»: Η «Ευρυδική» Φεύγει και έρχεται απειλητικός ο «Ζώνωνας»

 
Η «Ευρυδική» Φεύγει και έρχεται απειλητικός ο «Ζώνωνας»

Ενημερώθηκε: 17/11/17 - 12:12

Κακοκαιρία Ευριδίκη - Κυκλώνας «Ζήνων»:: Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα εδώ και πέντε ημέρες, με τα φαινόμενα να πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας μια αδιανόητη τραγωδία στη Δυτική Αττική και προβλήματα, κυρίως στην κίνηση των οχημάτων και εγκλωβισμό ανθρώπων.

Από τις πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Τα ισχυρά φαινόμενα, οπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική. Μέχρι το βράδυ καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο, περισσότερο έντονες στα βόρεια τμήματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις βροχές που προβλέπονται το μεσημέρι της Παρασκευής 17/11 στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα ένας μεσογειακός κυκλώνας, ο «Ζήνωνας», με τροπικά χαρακτηριστικά θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από απόψε το βράδυ. Ένας στρόβιλος μεγέθους ίσο με την Πελοπόννησο που αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο «Ζήνωνας» πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις. Ο ακριβής εντοπισμός των περιοχών που θα επηρεαστούν από τα ισχυρά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από την ακριβή κίνηση του κυκλώνα, ωστόσο είναι νωρίς για να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ