Νέα γερμανική πρόκληση: Με τους ελέγχους μας σταματήσαμε 360 παράνομες αφίξεις από την Ελλάδα

 
Οι γερμανικές Αρχές συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό τους εξονυχιστικούς ελέγχους και ανακοινώνουν αποτελέσματα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ελλάδα, ενώ πετούν ξανά το μπαλάκι στον Νίκο Τόσκα  

Ενημερώθηκε: 01/12/17 - 21:49

Όσα περισσότερα κάνει η Ελλάδα, τόσο λιγότερο θα πρέπει να γίνεται έλεγχος στη Γερμανία».

Με αυτή την απλή φόρμουλα περιέγραψε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους ελέγχους των πτήσεων από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια. Με άλλα λόγια, αν οι ελληνικές αρχές διεξάγουν σωστά τους ελέγχους στα ελληνικά αεροδρόμια και απαγορεύουν σε άτομα που δεν διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα την επιβίβαση σε πτήσεις για τη Γερμανία, τότε θα καταργηθούν και οι έλεγχοι στις πτήσεις από την Ελλάδα.

Και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, οι Γερμανοί συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό τους εξονυχιστικούς ελέγχους και ανακοινώνουν αποτελέσματα με αριθμούς, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ελλάδα.

Η οργή αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος για τα όσα πέρασε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
 

Ταλαιπωρίες επιβατών

Ήδη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Άνεγκρετ Κορφ παραδέχθηκε ότι μετά την επιβολή των ελέγχων οι επιβάτες σε πτήσεις από την Ελλάδα ταλαιπωρούνται αρκετά. Όπως τόνισε όμως, ο έλεγχος περιορίζεται στα «απολύτως αναγκαία», δηλαδή οι συνοριακοί συγκρίνουν συνήθως μόνο τη φωτογραφία στην ταυτότητα με το πρόσωπο του κατόχου. Επίσης οι καθυστερήσεις και η δημιουργία ουρών αφορά μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι οι αρχές και το υπουργείο καταβάλλουν «στο μέγιστο δυνατό βαθμό» προσπάθειες ώστε να αποφεύγονται προβλήματα.

Με ένα δημοσίευμα της Deutsche Welle, Γερμανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αποτελεσματικότητα στους εξοντωτικούς ελέγχους, καθώς από τις 12 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο των συνοριακών ελέγχων απετράπησαν άλλες 360 παράνομες αφίξεις στη Γερμανία από την Ελλάδα, σύμφωνα με το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σαν χώρα de facto εκτός Σένγκεν αντιμετωπίζει το Βερολίνο την Ελλάδα - Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στη Γερμανία

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών από προχθές Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, έχουν εγκατασταθεί δύο Έλληνες αστυνομικοί στο αεροδρόμιο του Μονάχου και άλλοι δυο σε αυτό της Φρανκφούρτης. Όπως διευκρινίζει οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν ρόλο παρατηρητή, όπως προφανώς και οι Γερμανοί αστυνομικοί σύνδεσμοι που έχουν τοποθετηθεί σε ελληνικά αεροδρόμια και συγκεκριμένα σε εκείνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κληθείσα να σχολιάσει τιςδηλώσεις Τόσκα ο οποίος ουσιαστικά αμφισβήτησε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα το υπ. Εσωτερικών στο Βερολίνο, η εκπρόσωπος παρέπεμψε εκ νέου στους ίδιους αριθμούς, σύμφωνα με τους οποίους από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το Νοέμβριο καταγράφηκαν σε γερμανικά αεροδρόμια περισσότερες από 1.000 παράνομες αφίξεις από την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από την Deutsche Welle