Κύπελλο Αγγλίας: Άρχισε την απόσβεση ο Φαν Ντάικ, "λύτρωσε" τη Γιουνάιτεντ Λίνγκαρντ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Κύπελλο Αγγλίας: Άρχισε την απόσβεση ο Φαν Ντάικ, "λύτρωσε" τη Γιουνάιτεντ Λίνγκαρντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 06/01/18 - 00:54

Στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πραγματοποίησε ονειρεμένο ντεμπούτο, υπογράφοντας νίκη στο ντέρμπι με την Έβερτον (2-1) και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, όμως προηγήθηκε με το αμφισβητούμενο χτύπημα πέναλτι του Μίλνερ, το οποίο κέρδισε ο Λαλάνα από τον Χόλγκεϊτ.

Η Έβερτον απάντησε στο β' μέρος. Ο Άλαρνταϊς έκανε αλλαγή τον Ρούνεϊ (που έχοντας μια κίτρινη έκανε… ό,τι μπορούσε για να αποβληθεί) και λίγο αργότερα τα "ζαχαρωτά" έβγαλαν μια υποδειγματική αντεπίθεση, στο τέλος της οποίας ο Σίνγκουρντσον εκτέλεσε άψογα για την ισοφάριση (67’).

Το αποψινό βράδυ όμως, ανήκε στον Φαν Ντάικ! Μπορεί να τον βοήθησε λοιπόν ελαφρώς και ο Πίκφορντ -με την παντελώς άστοχη έξοδο που έκανε στο 84’- ωστόσο σημασία έχει ότι ο Ολλανδός βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να πετύχει το γκολ-λύτρωση για τη Λίβερπουλ και να στείλει τη νέα του, ομάδα στους "32" του Κυπέλλου Αγγλίας.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-0 την Ντέρμπι Κάουντι στο "Ολντ Τράφορντ" για τους "64" του FA Cup και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, περιμένοντας τον επόμενο αντίπαλο.

Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο έπαιξαν σαν "τη γάτα με το ποντίκι" τα "κριάρια", χάνοντας πολλές ευκαιρίες και χρειάστηκε η γκολάρα του Λίνγκαρντ στο 84’ και το πλασέ του Μαρσιάλ στις καθυστερήσεις για να έρθει η πρόκριση.