Ερντογάν: Κρίσιμες εκλογές - Ο άνδρας που θέλει να πάρει τον «θρόνο» του

 
Ερντογάν: Κρίσιμες εκλογές - Ο άνδρας που θέλει να πάρει τον «θρόνο» του

Ενημερώθηκε: 08/01/18 - 20:08

Ερντογάν: Σκούρα τα πράγματα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει έναν πρώην συνεργάτη του και νυν αντίπαλο να μεταμορφώνεται σε έναν ισχυρό αντίπαλο στις εκλογές για την προεδρία, στις κρίσιμες εκλογές του 2019, σύμφωνα πάντα με τις φήμες που ακούγονται στα δημοσιογραφικά γραφεία της γείτονα χώρας.

Στο εσωτερικό της Τουρκίας αυτό που ακούγενται πολύ έντονα είναι ότι το 2019 ο Ερντογάν θα έχει έναν ισχυρό αντίπαλο στις εκλογές για την προεδρία, κάτι που φαίνεται και στο άρθρο του Αμπτουλκαντίρ Σελβί, στην Χουριέτ, ο οποίος γράφει σήμερα ότι κυκλοφορούν... φήμες, «ο Αμπντουλάχ Γκιουλ θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και ο Αλί Μπαμπατζάν θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών».

Στόχος είναι να ‘φάνε’ τον Ερντογάν, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο οποίος σχολιάζει ότι μέχρι στιγμής ο Γκιουλ δεν έχει διαψεύσει αυτές τις φήμες και έχει καλλιεργήσει μία εικόνα ενός ψύχραιμου και πιο λογικού πολιτικού, σε σχέση με τον πρώην φίλο και συνεργάτη του, Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν είχαν πρόβλημα με τα ''ελληνικά'' S-300

Με αυτό το προφίλ ο Γκιούλ προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, η οποία έχει ‘ξεμείνει’ από άξιους διαδόχους ή αντικαταστάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.