«Εφυγε» ο θρυλικός Εντι Κλαρκ των Motörhead

 
«Εφυγε» ο θρυλικός Εντι Κλαρκ των Motörhead

Ενημερώθηκε: 11/01/18 - 14:39

«Εφυγε» από την ζωή σε ηλικία 67 ετών ο θρυλικός Εντι Κλαρκ, κιθαρίστας και συνιδρυτής των Motörhead. «Ο γρήγορος» όπως ήταν το παρατσούκλι του εισήχθη πριν λίγες μέρες στο νοσοκομείο με πνευμονία, όπου και άφησε χτες την τελευταία του πνοή.

Η σελίδα της μπάντας δημοσίευσε στην επίσημη σελίδας της στο Facebook.

«Με λύπη σας μεταφέρουμε τα νέα που ακούσαμε το βράδυ. Ο Εντι Κλαρκ πέθανε ήρεμα χτες».

d

Ο Κλαρκ γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1950 στο Λονδίνο και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε παιδική ηλικία. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 έπαιζε σε τοπικά κλαμπ με διάφορα συγκροτήματα. Το 1974, έγινε μέλος των Curtis Knight Zeus, με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο δίσκους, τα "The Second Coming" και "Sea Of Time".

Το 1976 γνώρισε τον Φιλ "Philthy Animal" Τέιλορ, ο οποίος είχε μόλις γίνει μέλος των Motörhead, στους οποίους εντάχθηκε και ο Κλαρκ λίγο αργότερα. Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους δίσκους "Overkill" (1979), "Bomber" (1979), "Ace of Spades" (1980) και "Iron Fist" (1982), ενώ το ζωντανά ηχογραφημένο "No Sleep 'til Hammersmith" (1981) έφθασε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ. Η συγκεκριμένη σύνθεση κυκλοφόρησε επτά Top-40 σινγκλ και τέσσερις βραβευμένους δίσκους. Ο Κλαρκ έκανε πρώτα φωνητικά στα τραγούδια "Beer Drinkers and Hell Raisers", "I'm Your Witchdoctor", "Step Down" και "Emergency".

Το 1982 και ενώ οι Motörhead βρισκόταν σε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Κλαρκ αποχώρησε από το συγκρότημα με αφορμή τα προβλήματα στις ηχογραφήσεις του ΕΡ "Stand by your Man" με την τραγουδίστρια των Plasmatics, Γουέντι Ο. Γουίλιαμς. Η τελευταία του ζωντανή εμφάνιση με το συγκρότημα έγινε στο "Palladium" της Νέας Υόρκης στις 14 Μαΐου 1982 και αντικαταστάθηκε από τον Μπράιαν Ρόμπερτσον των Thin Lizzy.

Μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού "Tear it Loose" με τους Twisted Sister αποφάσισε να σχηματίσει τους Fastway με τον μπασίστα των UFO, Πιτ Γουέι. Το 1994, κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ "It Ain’t Over Till It’s Over".

Το 2000, έπαιξε στη συναυλία για τα 25 χρόνια των Motörhead, η οποία κυκλοφόρησε στο δίσκο "Live at Brixton Academy", τρία χρόνια αργότερα. Ενώ το 2007, οι Fastway επανενώθηκαν περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο, ηχογραφώντας το ζωντανό τετραπλό "Steal The Show" και το άλμπουμ "Eat Dog Eat".