Συναγερμός: Κρούσματα ιλαράς στον "Ευαγγελισμό"

 
Πέντε περιπτώσεις γιατρών του Ευαγγελισμού οι οποίοι νόσησαν από ιλαρά

Ενημερώθηκε: 17/01/18 - 22:06

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ),έχουν καταγραφεί 1100 κρούσματα της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου, εκ των οποίων τα 220 αφορούν Έλληνες ηλικίας 25 έως 44 χρόνων.

χάσει τη ζωή τους

Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από 15 έως 21 Δεκεμβρίου δηλώθηκαν 101 νέα περιστατικά ιλαράς, ενώ σταθερός παραμένει ο αριθμός των θανατηφόρων περιστατικών. Υπενθυμίζεται οτι έχουν , λόγω επιπλοκών από την ιλαρά, ένα βρέφος και ενας 17χρονος από κοινότητες Ρομά.Το πρόβλημα όμως τείνει να γιγαντωθεί καθώς πλέον προσβάλει και άτομα που έχουν γεννηθεί πριν το 1970,ενώ μέσα στα νέα κρούσματα είναι και επαγγελματίες στον χώρο της υγείας, γιατροί, νοσοκόμοι κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ

Έτσι στον «Ευαγγελισμό» εντοπίστηκαν πέντε περιπτώσεις γιατρών οι οποίοι νόσησαν από ιλαρά, ενώ το τελευταίο περιστατικό χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμο καθότι παρουσίασε επιπλοκές.

Υπενθυμίζεται ότι όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποκαλύφθηκαν τα πρώτα κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο νοσοκομείο, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είχε απευθύνει έκκληση στους γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα να εμβολιαστούν, εάν δεν έχουν φυσική ανοσία ή δεν έχουν ολοκληρώσει τις δύο δόσεις του εμβολιασμού για την ιλαρά, προκειμένου να προστατεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους ασθενείς που θα κληθούν να περιθάλψουν.