Θεσσαλονίκη: Γεμάτο τρωκτικά σχολείο που φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες

 
Παρέμβαση εισαγγελέα για σχολείο-τρώγλη στη Θεσσαλονίκη: Εμφανίστηκε και λεπτοσπείρωση

Ενημερώθηκε: 19/01/18 - 23:10

Εν έτη 2018 και ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις σχολείων δεν τηρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες υγιεινής.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ειδικό σχολείο όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες οι οποίοι μαζί με το διδακτικό προσωπικό έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ποντίκια τα οποία "αλωνίζουν" στους χώρους του κτιρίου και δεν διστάζουν μάλιστα να επιτίθενται!Και φυσικά, αυτό δεν θα είχε μαθευτεί ίσως,αν δεν υπήρχε μια επώνυμη καταγγελία αγανάκτησης για να ακολουθήσουν και καταγγελλόμενα κρούσματα στη συνέχεια.

Απίστευτες εικόνες σε Νοσοκομεία-Χορεύουν τα ποντίκια σε κλινικές και θαλάμους ασθενών! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η καταγγελία έγινε από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του επίμαχου σχολείου και προκάλεσε την άμεση εισαγγελική παρέμβαση. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών.

Στην εισαγγελική παραγγελία επισημαίνεται η ανάγκη να γίνουν αυτοψίες στο επίμαχο σχολικό κτίριο, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις κά, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υγιεινής.

Τονίζεται δε, ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαπίστωσης και της αποκατάστασης των συνθηκών δημόσιας υγείας στο συγκεκριμένο σχολείο.