Στο έλεος της κακοκαιρίας η Γαλλία-Χιόνισε μέσα στο Παρίσι

 
Από σφοδρή κακοκαιρία πλήττεται ολόκληρη η Γαλλία, με τα χιόνια να έχουν φτάσει και στην καρδιά του Παρισιού (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 06/02/18 - 16:43

Από σφοδρή κακοκαιρία πλήττεται ολόκληρη η Γαλλία, με τα χιόνια να έχουν φτάσει για τα καλά και στην καρδιά του Παρισιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και ο Πύργος του Άιφελ είναι κλειστός, ενώ εξίσου σοβαρά είναι τα προβλήματα σε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ έχει απαγορευτεί εντελώς η κίνηση-διέλευση φορτηγών στην κομβική περιοχή Ile-de-France.

Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ισπανία (ΦΩΤΟ)

χιόνι

Η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», αναφέρει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις δυτικές και τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, με το εντός των συνοικισμών να φτάνει και τα 20 εκατοστά.Γενικότερα οι Γάλλοι προσπαθούν να αποφύγουν τις μετακινήσεις ,καθώς επικρατεί κυκλοφοριακό χάος ενώ όλα τα σχολεία έκλεισαν νωρίτερα σήμερα για να προλάβουν οι μαθητές να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού χειροτερέψει ο καιρός.

Υπάρχει όμως και η ρομαντική, όμορφη πλευρά του χιονιού, πέρα από τα προβλήματα. Το Παλάτι των Βερσαλιών, ντυμένο στα λευκά, μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, με τους Γάλλους να βγάζουν φωτογραφίες και selfies και να τις αναρτούν στα social media.

"