Αποκριές: Όλη η Ελλάδα μια μεγάλη καρναβαλική παρέλαση (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Αποκριές: Όλη η Ελλάδα μια μεγάλη καρναβαλική παρέλαση (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 18/02/18 - 09:40

Αποκριές: Όλη η Ελλάδα από νωρίς το πρωί της Κυριακής 18/02 γίνεται μια μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με μεγάλους και παιδιά να φοράνε τις στολές τους και να βγαίνουν στους δρόμους για να γιορτάσουν το τέλος τους τριωδίου και την αρχή της Σαρακοστής που ξεκινά αύριο, Καθαρά Δευτέρα.

Στην Ελλάδα, οι Απόκριες είναι μια εποχή για παιχνίδια, παρελάσεις και εορτασμούς, αν και το Καρναβάλι γιορτάζεται για αιώνες, η σύγχρονη μορφή του προέρχεται πιθανότατα από ένα πάρτι που κρατιόταν από έναν έμπορο με το όνομα Moretis το 1829. Καθώς οι νέοι πολιτισμοί επισκέπτονταν και άφηναν τα σημάδια τους στα ελληνικά νησιά, οδηγώντας σε διαφορετικές εκδοχές του Καρναβαλιού σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Καιρός: Καρναβάλι με συννεφιά - Δείτε που θα βρέξει

Η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα ξεκινήσει στις 14:00 της Κυριακής, όμως μέχρι εκείνη την ώρα, χιλιάδες πολίτες βγαίνουν στους δρόμους και γιορτάζουν. Με τις εκδηλώσεις να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου!

Νυχτερινής Ποδαράτης Παρέλασης

Περίπου 30 χιλιάδες καρναβαλιστές και 135 πληρώματα ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας στο πλαίσιο της και όλοι αψήφησαν το κρύο για να περπατήσουν με τα φαντασμαγορικά κοστούμια τους!

οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Θεσσαλικής πόλης,

Στην Λάρισα ξεχύθηκαν στους δρόμους και γιόρτασαν τα «μπουλούκια», οι οποίοι διοργάνωσαν αποκριάτικα έθιμα και με χορούς και τραγούδια ανέβασαν το κέφι στα ύψη.

Στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου γιόρτασαν το παραδοσιακό «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού». Πολλοί μετείχαν στο έθιμο που αναβίωσε για 28η συνεχή χρονιά, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γιαουρτοδρομίες και τσουβαλοδρομίες.

Μέρος του παιχνιδιού θέλει τα παιδιά να κάνουν... βουτιά με το πρόσωπο σε γιαούρτι και αφρό, για να βρουν γρίφο στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Ενώ αργά το βράδυ έκαψαν τα μνημόνια!

δ

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Καρναβάλι με συννεφιά προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 από την να κάνει λόγο για αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν από τα δυτικά.