Δις ισόβια δεσμά στον σατανικό λέκτορα του ΑΠΘ που δηλητηρίασε σύζυγο και γιαγιά με αρσενικό

 
Σε δις ισόβια κάθειρξη και χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο λέκτορας του ΑΠΘ-Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Ενημερώθηκε: 15/03/18 - 23:25

Σε δις ισόβια κάθειρξη και χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο λέκτορας του ΑΠΘ, για την δολοφονία με δηλητηρίαση της 34χρονης συζύγου του και της 86χρονης γιαγιάς της.

Από την πρώτη στιγμή οι υπόνοιες της οικογένειας είχαν στραφεί στον λέκτορα ο οποίος γρήγορα κατηγορήθηκε ότι με ένα σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό την-τότε- 31χρονη σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ το ίδιο έπραξε και με την 86χρονη γιαγιά της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε αργά απόψε, ενώ όλον αυτό το καιρό ο 46χρονος αρνείτο οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος,Μάλιστα, έδειξε να εκπλήσσεται με την απόφαση του δικαστηρίου. Μονολογώντας αναρωτιόταν «χωρίς αποδείξεις…; σε ποια χώρα ζούμε;».

Την ενοχή του για τους δύο θανάτους είχε ζητήσει επίσης και η εισαγγελέας της έδρας, Εμμανουέλα Κετσιατζή, η οποία χαρακτήρισε την υπόθεση «μοναδική στα νομικά και ιατρικά χρονικά».

Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα του ΑΠΘ που σκότωσε με αρσενικό τη σύζυγό του και ανιψιά του Σηφουνάκη

Το χρονικό

Ο λέκτορας κατηγορήθηκε ότι με ένα σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό σύζυγο και γιαγιά το 2013. Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ενώ ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί!

ΑΠΘ

"Σύμμαχοι" στο σχέδιο του λέκτορα φέρεται πως στάθηκαν οι παραλείψεις των γιατρών, αλλά και του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του, όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του με τη χρήση αρσενικού αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο αναφέρει: "Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας, ώστε να προκαλέσει κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως ατύχημα που προκλήθηκε από την κατανάλωση κοινών τροφίμων και νερού".

Λόγω της επιδείνωσης της υγείας της, η κοπέλα διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η κατάστασή της παρουσίασε βελτίωση και έτσι, λίγες ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε στη Β' Παθολογική Κλινική.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, κατά τη νοσηλεία της στην κλινική, παρουσίασε καρδιακές διαταραχές και διασωληνώθηκε, ενώ εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ, όπου απεβίωσε στις 23 Αυγούστου 2013.

Κατά τη νοσηλεία της 31χρονης, ο "κατηγορούμενος", ο οποίος επισκεπτόταν τη σύζυγό του κατά τις μεσημβρινές ώρες, και μάλιστα έμενε μόνος του μαζί της, καθώς η μητέρα της από διακριτικότητα αποχωρούσε από το δωμάτιο, βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει νερό στο οποίο είχε διαλύσει ποσότητα αρσενικού στις 28 Ιουλίου", αναφέρεται στο βούλευμα.

Αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη δόλια ενέργεια, προστίθεται ότι "το έπραξε αφενός φοβούμενος ότι θα ανακαλυπτόταν η αιτία των συμπτωμάτων της, ώστε αν επιζούσε θα πρόσεχε πλέον ιδιαίτερα τη διατροφή της, οπότε δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί νέα δηλητηρίαση της και αφετέρου διότι αν απεβίωνε εντός του νοσοκομείου ευχερώς θα μπορούσε να ισχυριστεί, όπως πράγματι ισχυρίζεται μέχρι σήμερα, ότι η δηλητηρίαση της ήταν ατύχημα που οφειλόταν στη διατροφή της".