Europa League: Προκρίσεις για Λειψία, Μαρσέιγ, Σπόρτινγκ και Λάτσιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Europa League: Προκρίσεις για Λειψία, Μαρσέιγ, Σπόρτινγκ και Λάτσιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 16/03/18 - 00:22

H Λειψία ήταν ανώτερη και στην Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ και με το 1-1 πέρασε στην επόμενη φάση, δείχνοντας έτοιμη για όλα στην τελική ευθεία του Europa League.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 22', όταν ο Ογκουστέν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Βέρνερ και έπειτα από ωραία ενέργεια πλάσαρε τον Λούνεφ.

H Ζενίτ αντέδρασε και ισοφάρισε άμεσα, όταν ο ο Ντριούσι έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ ισοφάρισε, προσθέτοντας μεγάλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τελικά μέχρι τέλους, αφού παρά τα συνεχόμενα κόρνερ και φάουλ εκτός περιοχής, η Λειψία δεν κινδύνευσε ουσιαστικά, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία πρόκριση.

Μετά το υπέρ της 3-1 στη Μασσαλία, η Μαρσέιγ είχε προετοιμαστεί για την αντίδραση της Μπιλμπάο μέσα στο γήπεδό της, όμως κατάφερε με το 2-1 να ντουμπλάρει τις νίκες και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 38’ με τον Παγιέ και ουσιαστικά «καθάρισαν» την πρόκριση, με τον Οκάμπος στο 52' να διπλασιάζει τα τέρματα των Γάλλων. Στο 74’ οι γηπεδούχοι βρήκαν μια απάντηση όταν ο Ινιάκι εκμεταλλεύτηκε καραμπόλα στην περιοχή και μείωσε σε 2-1, με την Μαρσέιγ όμως να παηγυρίζει τη μεγάλη πρόκριση.

Η Πλζεν νίκησε μεν 2-1 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Τσεχία στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Europa League, όμως το γκολ του Μπατάλια στο 106’ άφησε στην ιστορία την ισοφάριση του σκορ της πρώτης αναμέτρησης από τα δύο γκολ του Μπάκος στην κανονική διάρκεια και έδωσε στα «λιοντάρια» το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά η Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι δεν την… πάτησαν στο Κίεβο, «πάγωσαν» 2-0 την Ντιναμό και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς πέρασαν στην επόμενη φάση!

Οι Ρωμαίοι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο «Ολιμπίσκι» και άνοιξαν το σκορ σε καθοριστικό σημείο. Ο Μπόικο έκανε τραγική έξοδο σε κόρνερ και ο Λούκας Λέιβα με κεφαλιά έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του Ιντζάγκι από το 23’.

Η Ντιναμό έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τη ζημιά και στο 83ο λεπτό ήρθε και η χαριστική βολή. Πάλι από κόρνερ, ο Λουίς Φελίπε πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντε Φράι με κοντινή προβολή «σφράγισε» την πρόκριση των «λατσιάλι» στην επόμενη φάση.