Διαφωνίες εντός του Ισραήλ για την επαναπροσέγγιση με τους Τούρκους

 
Διαφωνίες εντός του Ισραήλ για την επαναπροσέγγιση με τους Τούρκους

Ενημερώθηκε: 30/06/16 - 12:25

Σοβαρές αμφιβολίες εκφράζει σε δημοσίευμά η οικονομική Globes στην ηλεκτρονική της έκδοση για τα κέρδη ή όχι που τυχόν μπορεί να αποκομίσει το Τελ Αβίβ από την επαναπροσέγγιση με την Άγκυρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας θα είναι αποδοτικός από εμπορικής άποψης, και ότι σε περίπτωση που ένας τέτοιος αγωγός επεκταθεί στην Ευρώπη θα «ανταγωνίζεται» ευθέως το αντίστοιχο έργο, που έχει συμφωνηθεί, μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, χώρες με τις οποίες το Ισραήλ επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις του.

Επιπλέον, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο Ερντογάν μόλις ζήτησε συγγνώμη από τη Ρωσία και προσφέρθηκε να καταβάλει αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Επομένως, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά και η Τουρκία θα είναι σε θέση να εξαρτάται και πάλι από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Τι αναμένεται να κερδίσει η Τουρκία στον τουρισμό

Ο αρθρογράφος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με πηγή από τη βιομηχανία του τουρισμού στο Ισραήλ «αναμένεται αύξηση του αριθμού των ισραηλινών επισκεπτών στην Τουρκία, αλλά με αργούς ρυθμούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τουρκικό προϊόν (μικρασιατικά παράλια) προσαρμόζεται άψογα στις απαιτήσεις για διακοπές με παιδιά και για πακέτα all-inclusive είναι πολύ καλύτερο από το ελληνικό και το βουλγαρικό προϊόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αυξήσω τα πακέτα διακοπών που προσφέρω για την Τουρκία».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον Yoni Waksman, αντιπρόεδρο της Ophir Tours, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία του Ισραήλ, «οι Ισραηλινοί θέλουν να επιστρέψουν στην Ανατολία, γιατί έχει ένα εξαιρετικό προϊόν που προσφέρει καλύτερη αναλογία τιμής-παροχών σε σχέση με το ελληνικό προϊόν. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην Τουρκία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τον Ισραηλινό τουρίστα με ειδικές προσφορές. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές, αλλά όσον αφορά την αναλογία τιμής-παροχών, οι Ισραηλινοί θα επιστρέψουν σταδιακά στα κλαμπ διακοπών. Δεν βρίσκει κανείς διακοπές για μία βδομάδα με 500 δολάρια, και παράλληλα θα εξακολουθήσει να υπάρχει κόσμος που επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του»...

militaire.gr

Πηγή:

Σχετικά Θέματα:

Μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού FYR μόλις ο Ερντογάν τα βρήκε με Ρώσους, Ισραηλινούς και Αιγύπτιους

Αντιστρέφει το κλίμα απομόνωσης η Τουρκία - Προσέγγιση με Ρωσία, Ισραήλ και Αίγυπτο