Τεταμένη η κατάσταση στην Μεσόγειο: Χαμηλή πτήση ρωσικού μαχητικού πάνω από γαλλική φρεγάτα

 
Νέο περιστατικό έντασης σημειώνεται την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης είναι τεταμένες μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία

Ενημερώθηκε: 10/04/18 - 23:44

Μπαρούτι εξακολουθεί να μυρίζει η κατάσταση στη Μεσόγειο με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, ενώ ένα νέο περιστατικό που ήρθε στην δημοσιότητα, δυναμιτίζει την κατάσταση κι άλλο.

Σύμφωνα με πηγή του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, ένα ρωσικό αεριωθούμενο παραβίασε κατάφωρα τους διεθνείς κανονισμούς, πετώντας χαρακτηριστικά σε χαμηλό ύψος πάνω από ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, την ώρα που αυξάνεται η τριβή ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ,το αποκάλυψε πρώτο το περιοδικό Le Point.Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine φέρει 16 πυραύλους κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους- αέρος. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Μυρωδιά» πολέμου στη Μεσόγειο: Οι Αμερικανοί στέλνουν αεροπλανοφόρο και άλλα επτά πολεμικά πλοία

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες ημέρες» σημείωσε μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές για το ζήτημα.

«Οι υπερπτήσεις από στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από πολεμικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει στη θάλασσα. Όταν είναι πολύ χαμηλές, η αντίθετη πλευρά ειδοποιείται» επισήμανε η πηγή.

Στην μάχη οι ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί στέλνουν το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία.

Το αεροπλανοφόρο σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη και ανοιχτά της Συρίας θα βρει το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook». Τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό, όπως και το καταδρομικό «USS Normandy».

Αργότερα, σε αυτό τον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham». Συνολικά, σε αυτά τα πολεμικά σκάφη επιβαίνουν 6.000 ναύτες, ενώ μαζί με τα αμερικανικά θα είναι και η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen», στο πρώτο μισό της αποστολής τους.