«Μαλλιά κουβάρια» στο δημοτικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη λόγω Σκοπίων!

 
«Μαλλιά κουβάρια» στο δημοτικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη λόγω Σκοπίων!

Ενημερώθηκε: 16/04/18 - 23:03

Έντονος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και το Σταύρο Καλαφάτη στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό.

Ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «επιμένει, αμετανόητος, στο να βαπτίζει και να ξαναβαπτίζει τα Σκόπια. Επιμένει στο όνομα “Νέα Μακεδονία” και ασκεί αυτό που ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν πρέπει: εξωτερική πολιτική. Επιμένει ότι ασκεί διπλωματία των πόλεων, ενώ συνομιλεί με τον πρωθυπουργό μιας χώρας και όχι με τον ομόλογό του δήμαρχο. Αυτό το παραμύθι ας σταματήσει να το λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μας υποβαθμίζει όλους».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «αμετανόητο» τον κ. Μπουτάρη καθώς επιμένει να μην «ζητά συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς», ενώ υπενθύμισε ότι είχε χαρακτηρίσει «κατάπτυστο» το συλλαλητήριο.

Η τοποθέτηση του κ. Καλαφάτη προκάλεσε την απάντηση του κ. Μπουτάρη που δήλωσε περιπαικτικά ότι χαίρεται που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρατηρεί συστηματικά τις συνεντεύξεις του.

«Να ζητήσω συγγνώμη από ποιον και για ποιον λόγο; Επειδή έχω μια άποψη την οποία έχω εκφράσει για το θέμα της ονομασίας;», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: «ο κ. Καλαφάτης όταν μετέχει ζωντανά στο συλλαλητήριο δεν ασκεί εξωτερική πολιτική;».