Νέο μπλόκο των Τούρκων στην απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

 
Τρίτο «όχι» της τουρκικής Δικαιοσύνης στην απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Ενημερώθηκε: 25/04/18 - 20:14

Νέο "όχι", αυτή τη φορά το τρίτο σε σειρά, από τον Τούρκο δικαστή στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Την ώρα που ο έχει θέσει ανοιχτά θέμα «ανταλλαγής» των με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, είναι γεγονός ότι και η τουρκική Δικαιοσύνη θα πήγαινε κατά γράμμα με τις εντολές του Σουλτάνου, μη αποδεχόμενη το αίτημα των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη για απελευθέρωση, την ώρα που ετοιμάζονται να συμπληρώσουν δύο μήνες στην φυλακή.

Εδώ να σημειωθεί ότι τα δύο πρώτα αιτήματα αποφυλάκισης στις 5 και τις 27 Μαρτίου είχαν απορριφθεί με το ότι Μητρετώδης και Κούκλατζης δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

Σύμφωνα με την "Milliyet" ,οι δικηγόροι τους και αυτή τη φορά ζήτησαν να απελευθερωθούν οι δύο Έλλήνες στρατιωτικοί, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Η «Milliyet» , τέλος, αναφέρει πως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κατηγορούνται για «εισβολή σε τουρκικό έδαφος».

Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν ολοφάνερα θέλει να τραβήξει το σκοινί, αδιαφορώντας για την γενική κατακραυγή σχετικά με το θέμα της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ σίγουρα εφόσον δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη θα παρατείνει το θέμα μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου.

*Με πληροφορίες από την Milliyet